חמש סיבות טובות להתחיל לטפל בתכנון פיננסי
חוסר היציבות בכלכלה העולמית והעליה ביוקר המחיה חדדה את הצורך בתכנון פיננסי למשקי בית. התכנון הפיננסי מתמקד בראיה כוללת של עולם ההכנסות וההוצאות והדרך להגשים מטרות שתלויות בהון האישי. התכנןו הפיננסי המודרני מתמקד בלקוח ורק בו.
1 רק אנחנו נדאג לעצמנו
למעט הבלחות חלושות מדינת ישראל לא באמת לקחה את על עצמה את החינוך הפיננסי בישראל. המדינה הפריטה את החיסכון הפנסיוני אך לא דאגה לייצר מסביבו תרבות של תכנון פיננסי שיאפשר לאזרח לקחת על עצמו את האחריות העצומה של תכנון פיננסי.
2 ניצול מירבי של גיל הפריון
בעשורים האחרונים גיל הפריון שבו ניתן לייצר הכנסות עולה ומתארך יחד עם תוחלת החיים ,אך הגיל שבו ניתן לייצר הכנסות ולתקן טעויות אישיות או כתוצאה ממשברים גלובליים נשאר קבוע לרוב האוכלוסייה . תכנון פיננסי נכון בשנות הפריון ותכנון החיסכון וחלוקת המשאבים יכולה להבטיח כי ההכנסות בתקופת השיא יושקעו היטב לטובת השנים בהם פוחת הפריון.
3 הפחתת הסיכון לחלות בעוני
במציאות כלכלית הפכפכה אין לדעת מה יקרה מחר. על ידי הקצאת משאבים נכונה בין הצרכים השונים התכנון הפיננסי לוקח בחשבון את הקצאת הנכסים ליום שחור ובעיקר כיצד הנכסים וההון הקים לא יהיו חשופים לבזבוז ויהוו ביטחון כלכלי וחיסון מפני עוני בשל משברים גלובליים.
4 הגשמת חלומות
למי מאתנו אין חלומות. אנשים טווים חלומות כל חייהם ומרבית החלומות זקוקים לממון על מנת להתממש. תכנון פיננסי הולסיטי שבו המתכנן הפיננסי לומד את הלקוח ואת צרכיו לוקח בחשבון גם את החלומות והחזון האישי של הלקוח ומתווה דרך רציונאלית להגשמתם , מציע פתרונות כלכליים ומתווה דרך.
5 הבטחת הפרישה וההסדר הפנסיוני
מדינת ישראל הפקירה את שוק הפנסיה. במשך עשרות שנים התמקד השוק במכירת מוצרים ללא התאמה ללקוח ולצרכיו. לאחר סדרת חקיקות ותקנות אומללות נשאר שוק הביטוח הפנסיוני עם עודף חקיקה אך ללא מוצרים שיכולים לתת מענה אמיתי לצורכי הלקוח. תכנון פיננסי ממקד את הלקוח בצרכים ארוכי הטווח ומימוש של מסקנות הייעוץ הפיננסי יש בכוחן להיטיב עם החוסך שנשאר ללא בטחון פנסיוני הולם ועם משבר כרוני בקרנות הפנסיה.
למארים נוספים וכלים כנסו לאתר
INFOBIT.CO.IL - אתר התכנון הפיננסי של ישראל
תכנון הוצאות חודשי - לכמה כסף תספיק לי המשכורת
שפיר קמר