אורז זה אחת התוספות הנפוצות והאהובות על עם ישראל. עם מודעות לבריאות, יותר ויותר ישראלים מעדיפים אורז מלא על פני אורז רגיל. הנה לפניכם מתכון בסיסי ביותר לבישול אורז מלא טעים ובריא.
מתכון אורז בסיסי:
1 כוס אורז מלא
1 3/4 כוסות מים
מעט שמן זית
מעט מלח
אופן הכנה:
1. שטפו ובררו את האורז ותשתדלו להשרות את האורז במים פושרים לכמה שעות
2. מוסיפים לסיר שמן זית, מלח, מים ואורז.
3. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש הנמוכה כחצי שעה עד 40 דקות.
4. משאירים את אורז מכוסה עוד 15 דקות.
5. פתחו את הסיר ויפרידו את הגרגרים במזלג.
טיפ: אפשר להוסיף לאורז תוספות שונות בעת הבישול (כמו שום וירקות, תבלינים צבעוניים כמו כורכום ופפריקה, דבש) בעת הוספת האורז ומים לסיר.
/ / / / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / /// / / / / / / / / /// / / / / / / // // / / / / // /
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה