הפעם נכין את הסברינה לא כקינוח אישי אלא בגרסה פשוטה יותר לכל המשפחה - עוגת סברינה, שאותה אפשר לקשת בהרי קצפת ופירות או לאכול סתם ככה ללא הקישוטים.
לעוגה בתבנית 24 תצטרכו:
3 ביצים מופרדות
כוס סוכר
כוס קמח תופח
1 גביע דנונה
שקית אבקת אפיה
בנוסף:
כוס מים לסיום האפיה
סירופ סוכר:
חצי כוס מים
חצי כוס סוכר
לקצפת:
מיכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר.
2. מוסיפים בהדרגה את החלמונים ואח"כ את שאר המרכיבי העוגה.
3. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות לכחצי שעה.
4. בזמן שהעוגה מתבשלת מכינים את סירופ הסוכר (מבשלים את המים והסוכר עד להמסה מלאה).
5. מוציאים את העוגה מהתנור ויוצקים עליה באופן שווה ובאיטיות (רצוי עם כף) את כוס המים שהכנתם מראש.
6. ועתה יוצקים על העוגה גם את סירופ הסוכר בעזרת כף.
7. מכינים את הקצפת ע"י הקצפה של שמנת המתוקה ואבקת הסוכר ומורחים על העוגה. על מנת לצור אפקת מרשים יותר, אפשר להעביר את הקצפת לשקית זילוף ולקשט את העודה בגבעות לבנות של קצפת ופירות העונה
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה