אני חייבת להודות שאני מכינה ג'חנון ביתי בערך פעם בשנה, כי מדובר במאכל טעים, אך תהליך הכנתו די ארוך. למזלי מצאתי באזור כמה מאפיות שעושות את העבודה הקשה בשבילי, וכל מה שנותר לי זה להכניס את הג'חנון המוכן לתנור. אך אם אני רוצה באמת לפנק את בעלי ואת הילדים, אני מכינה את הג'חנון לבד ומקפיאה כמויות מסחריות.
חומרים ל-10 יחידות:
1 ק"ג קמח לבן
1 אבקת אפייה
2-3 כפות סוכר
כפית של מלח
1/4 2 כוסות מים
מעט סודה לשתייה
שמן קנולה
200 גרם חמאה רכה
10 ביצים
אופן ההכנה:
1. בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים- קמח, אבקת אפייה, סוכר ומלח.
2. מוסיפים לאט לאט את המים ומערבבים. לשים כ-15 דקות עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק. (אם אתם אוהבים לעבוד עם מיקסר את אותה הפעולה אפשר לעשות עם וו לישה ב- 10 דקות). אם הבצק עדיין דביק, הוסיפו עוד כף קמח.
3. מוציאים את הבצק מהקערה אל משטח העבודה, לשים מעט וקורצים עם היד כדורי בצק בגודל אגרוף.
4. מורחים את הכדורים במעט שמן, מסדרים אותם במגש ונותנים להם לנוח שעה-שעתיים על משטח העבודה.
5. לאחר מכן מרדדים כל כדור על משטח משומן מעט לבצק דק מאוד. עדיף לעשות את זה עם הידים (פשוט מותחים לכל הכיוונים בעדינות כדי שהבצק לא יקרע). אפשר להשתמש גם במערוך, אך התוצאה תהיה אולי קצת פחות טובה.
6. מורחים על הבצק הדק, שכבה של חמאה רכה. לאחר שכל הבצק הדק כוסה בחמאה, מגלגלים אותו לגליל (מכפלים את הקצוות פנימה, אז מתחילים לגלגל).
7. מרפדים את תחתית הסיר בו תכינו את הג'חנון, בפרוסת לחם או פיתה, ומניחים מעל נייר אפייה.
8. מסדרים את הג'חנון על נייר האפייה שכבות שכבות, בצורת שתי-וערב, על מנת שהם לא ידבקו.
9. מכסים בנייר אפייה, ומניחים מעל ביצים (את הביצים אפשר להכין גם בסיר נפרד באותו תנור).
10. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום נמוך של 100 מעלות למשך כל הלילה.
מגישים עם עגבניות מגורדות, ביצה וסחוג לאוהבי החריף!
פוליסמן אולגה