חמין חיטה הוא חמין מזין וסמיך, מנה מצויינת לחורף או לקיץ. אני אישית מאוד אוהבת להכין חמין כמו כל עם ישראל ביום שישי ו"לשבת רגל על רגל" עד יום שני, מבלי להכנס למטבח. אבל לא משנה איזו כמות של חמין תכינו, זה אוכל שאף פעם לא יצא לי לזרוק, הכל נטרף ותמיד נשאלת השאלה, מתי אני מכינה חמין חיטה בפעם הבאה. זה גם מנה מצויינת לאירוח - ההנה מהירה, והכמות שמכינים היא בד"כ גדולה ומספיקה ל6-8 איש לארוחה עשירה ומיוחדת.
המצרכים לחמין חיטה:
2-3 כוסות של חיטה
תפוחי אדמה קטנים/ בינוניים קלופים, כ-2 יחידות לכל סועד
ביצים, 1 לכל סועד ועוד כמה ספייר
נתחי עוף מעט יותר ממספר הסועדים (אפשר להמיר גם בבקר)
מלח, פלפל, כורכום, בהרט
שמן לטיגון
ההכנה:
- בוררים את החיטה ושוטפים אותה היטב
- מחממים שמן בסיר החמין שלכם, ומטגנים בו את נתחי העוף עד להזהבה
- מוסיפים לעוף את תפוחי האדמה ומטגנים קלות
- מוסיפים את החיטה ומכסים את הכל במים
- מוסיפים תבלינים ומלח, ומערבבים
- מרתיחים את הביצים בנפרד כ5-7 דקות, ומוסיפים אותן לסיר החמין
- מביאים את החמין לרתיחה, ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה.
- בנתיים מחממים תנור לחום של 150 מעלות ומעבירים את החמין לתנור.
- כעבור כמה שעות, או לפני שהולכים לישון, מורידים את הטמפרטורה ל - 120 מעלות ומבשלים עוד כ- 8 שעות (עד הבוקר).
- בבוקר בודקים אם יש עדיין נוזלים בסיר, אם אין אז הוסיפו מעט מים רותחים, וחזרה לתנור שבנתיים כיביתם.
בתאבון!!!
/ / // / / / / / / / / / / // // / / / // / /// / / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / // / / / /
פוליסמן אולגה