מפרום זה השקעה, אך השקעה משתלמת וטעימה במיוחד, להכנת המאכל הנפלא הזה יש כמה שלבים, וזה לא מתכון של "ערבב ולתנור" כמו פשטידה, אך השעה שתבלו במטבח ב-99% מהמקרים מזכה אתכם בתשבוחות!
מצרכים ושלבי ההכנה:
הכנת הקציצה:
מצרכים:
חצי קילו בשר טחון
בצל קצוץ דק
תפוח אדמה בינוני מגורד וסחוט
חופן פיטרוזליה+חופן כוסברה קצוצה
פרוסת לחם שחור ישנה, רטובה וסחוטה
שום
כף אבקת מרק
קינמון
פפריקה מתוקה
כף רסק עגבניות
פלפל שחור
2 ביצים
מעט שמן
מערבבים היטב את כל חומרי הקציצה ומניחים בצד
בלילה לטיגון:
3 ביצים
כוס מים
כף רסק עגבניות
מערבבים את רסק העגבניות עם המים ומוסיפים פנימה את הביצים הטרופות
הכנת תפו"א
קולפים כ-6 תפו"א גדולים ופורסים אותם ל-3 פרוסות עבות
כל פרוסה חוצים כמעט עד הסוף ומפזרים בפנים מלח גס
רוטב לבישול:
בצל חתוך לקוביות
כ-2 כפות רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
כפית אבקת מרק
חצי כפית קינמון
מעו פלפל
מים
בנוסף: קמח לטיגון
הרכבת המפרום:
שלב הטיגון:
כל תפו"א ממלאים במלית הבשר
מחחמים שמן במחבת גדולה ועמוקה
מקמחים כל תפו"א הממולא בשר ומהדקים היטב
טובלים כל מפרום בבלילת הביצה ומעבירים למחבת.
מטגנים עד להזהבה, הופכים ומטגנים מהצד השני.
שלב הבישול:
נחמם בסיר מעט שמן, ומוסיפים פפריקה, מים, רסק עגבניות, אבקת מרק,פלפל וקינמון.
מוסיפים את המפרום המטוגן והבצל, ומערבבים בזהירות. (אם נדרש, מוסיפים מים כך שהקציצות יהיו מכוסות)
נכסה את הסיר עד שהמים מבעבעים ורותחים.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. ממשיכים לבשל כחצי שעה עד 40 דקות.
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה