המקלובה בהחלט תבשיל נהדר לאירוח - הוא נראה מרשים. השכבות השונות שיצרתם בתוך סיר הבישול גלויות עתה לעיני כל בצבעים ומרקמים שונים, פשוט תענוג לעין ולחיך.
המצרכים
נתח בקר פרוס לפרוסות (ניתן להשתמש בפילה מדומה או צלי כתף)
3 תפוחי אדמה פרוסים לפרוסות עבות
2 חצילים בינוניים פרוסים לפרוסות עבות
4 בצלים בינוניים,פרוסים עבה + בצל אחד נוסף קצוץ דק
1 כרובית מפורקת לפרחים
2 כוסות אורז עגול
4 כוסות מים
1 כפית הל טחון
1 כפית מלח
2 כפיות בהראת
שמן לטיגון
אופן ההכנה
- מטגנים בסיר את הבשר, כדי 'לסגור' אותו.
- כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים מעט.
- מנמיכים את הלהבה, ומבשלים את הבשר בסיר סגור כשעתיים. הבשר מפריש מיצים, אך ניתן להוסיף עד חצי כוס מים לסיר מדי פעם אם אתם רואים שלא נשארו כמעט נוזלים.
- בזמן שהבשר מתבשל ממליחים את החצילים, ומניחים במסננת על מנת להתפטר מהנוזלים העודפים.
- מטגנים את תפוחי האדמה כמה דקות מכל צד, לא עד בישול מלא.
- מטגנים גם את הבצל (לא לפרק לטבעות) והכרובית עד להזהבה
- שוטפים את המלח מהחצילים, מיבשים בנייר ומטגנים עד להשחמה.
אל תשכחו לספוג את השמן העודף מכל הירקות עם נייר מגבת!
- הגענו לשלב ההרכבה: מסדרים שכבה, מתבלים וממשיכים לשכבה הבאה.
- מערבבים את כל התבלינים ומחלקים לחצי - חצי אחד ישמש לתיבול השכבות והחצי השני לתיבול האורז.
- בסיר רחב וגדול (כמו סיר לחמין), שמים מעט שמן, מעליו את תפוחי האדמה. השכבה הבאה הינו הבשר יחד עם הרוטב שיש בסיר הבישול, מעליו מסדרים את הבצל ואחריו הכרובית. החציל מסיים את מגדל הירקות ומעליו שמים את האורז מעורבב עם מחצית התבלינים.
- מנענעים מעט את הסיר כדי שהאורז יחלחל לשכבות התחתונות.
- מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, ומביאים לרתיחה על אש גדולה.
- מורידים את האש ומבשלים כשעה שעה וחצי, עד שהנוזלים מתאדים.
- כאשר התבשיל מוכן לו להתקרר מעט והופכים אותו למגש הגשה.
פוליסמן אולגה