בתור אמא לילד שלא מוכן לגעת בירקות, אני מצליחה לרמות את הבן שלי בצורה יוצאת מהכלל כשאני מורחת לו פרוסת חלה בחמאה ובריבת עגבניות שרי. הריבה מצויינת גם לצד פטה כבד עם צנימים מלחם לבן.
מרכיבים
1 ק"ג עגבניות שרי
1 ק"ג סוכר
5-4 מסמרי ציפורן
5-4 כוכבי אניס
2 מקלות קינמון
1/2 כפית תערובת פלפלים צבעוניים
אופן ההכנה
שמים את כל התבלינים בתוך פיסת בד, וקושרים היטב.
מכניסים לסיר גדול עגבניות ושקית התבלינים, ומעליהם מפזרים סוכר.
מביאים לרתיחה על אש קטנה. אם אתם שואלים מאיפה הנוזלים, אז התשובה היא מהעגבניות שמתפוצצות בתחילת הבישול.
לאחר שהתערובת רתחה, ממשיכים לבשל עוד כרבע שעה על אש בינונית.
שוב מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעתיים נוספות.
מוציאים את שקית התבלינים, מקררים ומעבירים לצנצנת מעוקרת.
// / / // / / / / / / / / / // / / / / / / / // / // / / // / / / / / / / / / // / / / / / / / // / // / / // / / / / / / / / / // / / / / / / / // / // / / // / / / / / / / / / // / / / / / / / // / // / / // / / / / / / / / / // / / / / / / / // / // / / // / / / / / / / / / // / / / / / / / // / // / / // / / / / / / / / / // / / / / / / / // / // / / // / / / / / / / / / // / / / / / / / // / // / / // / / / / / / / / / // / / / / / / / // / // / / // / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / / // / /
פוליסמן אולגה