האמת שריבת פומלה גוזלת לא מעט זמן בהכנות מקדימות לבישול העיקרי, אך חייבים להתמיד בהן, אחרת התוצאה תהיה ריבה מרה ולא ראויה למאכל.
2 יחידות פומלה שטופות
1 ק"ג סוכר
מיץ מ-2 לימונים
מים - מי ברז, ממלאים חצי סיר במים רתוחים
אופן ההכנה:
קולפים את הפומלה כך שיווצרו 10 סירות קליפה מכל פרי.
מגלגלים כל סירה לשבלול מהודק, נועצים בו קיסם.
מכניסים את השבלולים שלנו לסיר מים רותחים ומבשלים כ-10 דקות.
שופכים מי הבישול וחוזרים על הפעולה שוב (כדאי לחזור על זה כ-5 פעמים על מנת להתפטר מהמרירות של הקליפה)
בבישול האחרון לא שופכים את כל הנוזל, אלא משאירים כרבע כוס ומכניסים לסיר את הסוכר ומיץ הלימון וממשיכים לבשל על אש קטנה.
מבשלים עד להצטמצמות של כמעט כל הנוזלים (שישאר רק מעט מהסירופ).
מקררים ומגישים!
/ / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / / // / / / /
פוליסמן אולגה