אני זוכרת עוד מבית סבתא את הכנת ריבת המשמש, כמובן שאז הכמויות לא ממש היו קילו-קילו, אלא יותר לכיוון 10 ק"ג פרי או אפילו יותר. ריבה היתה הפרי הכמעט יחיד שראינו בחורף, אז אפשר להבין את הכמויות.
החומרים הדרושים:
1 ק"ג משמשים שטופים וחצויים (קחו מעט יותר כי גם החרצנים שוקלים לא מעט)
1 ק"ג סוכר
חצי כוס מים
אופן הכנה:
1. שמים בסיר משמשים, סוכר ומים, מערבבים ומביאים לרתיחה (אפשר על אש גדולה).
2. לאחר הרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-45 דקות. בנתיים תוכלו להבחין בכך שהריבה הסמיכה והמשמשים התפרקו מעט. אל תבהלו אם הריבה נראת לכם נוזלית, היא מתקשה אחרי הקירור.
3. מקררים ומעבירים לצנצנות.
/ / // // / / / // / / / / / / // / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / // / / / // // / / / // / / / / / / // / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / // / / / // // / / / // / / / / / / // / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / // / / / // // / / / // / / / / / / // / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / // / / / // // / / / // / / / / / / // / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / // / / / // // / / / // / / / / / / // / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / // / / / // // / / / // / / / / / / // / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / // / / / // // / / / // / / / / / / // / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / // / / / // // / / / // / / / / / / // / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / // / / / // // / / / // / / / / / / // / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / // / / / // // / / / // / / / / / / // / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / // /
פוליסמן אולגה