ריבת תפוזים זו אחת הריבות האהובות על משפחתי. לדעתי זו גם אחת הריבות הפחות מוצלחות שתוכלו לרכוש בסופר, אז המלצתי להשקיע מעט ומזמנכם ולהכין ריבת תפוזים בבית.
מצרכים:
2 ק"ג תפוזים שטופים
קצת פחות מ-2 ק"ג סוכר
אופן הכנה:
- דוקרים את התפוזים מעט במזלג, ומעבירים לקערה עם במים ומשאירים כך ללילה שלם (חשוב שהמים יכסו את כל התפוזים).
- למחרת מקלפים את התפוזים (כולל השכבה הלבנה). את רב הקליפות אפשר לזרוק לפח, מעט מהקליפה (מ-2-3 תפוזים) פורסים לרצועות דקות מאוד.
- ממלאים סיר קטן עם מים עד למחצה ומרתיחים, מכניסים פנימה את הקליפה. מרתיחים שוב, וממשיכים לבשל מבשלים 5 דקות נוספות ומסננים.
- עוברים לטפל בתפוזים: פורסים אותם (נפטרים מהגלעינים) ומעבירים לסיר גדול ומפזרים מעל את הסוכר.
- מרתיחים בערבוב, וממשיכים לבשל כחצי שעה על אש קטנה בערבוב מתמיד.
- מוסיפים את רצועות הקליפה, ומבשלים עוד כ-10 דקות.
- מצננים ומעבירים לצנצנות.
/ / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / // / / / // / / / / / /
פוליסמן אולגה