מתכון ל - 7 מנות
מרכיבים:
7 תפוחים מרוקנים
למילוי
160 גר' בשר בקר טחון
160 גר' בשר שווארמה נקבה טחון
חצי כוס קינאה מושרית
שלשת רבעי כוס מים
1 בצל קצוץ
2 כפות שמן זית
2 כפות אגוזי מלך
2 כפות צימוקים
2 שיני שום
מלח, פלפל, אגוז מוסקט
4 תרמילי הל
רבע כפית קינמון
לרוטב סילאן:
4 כפות סילאן
1בצל קצוץ
כוס ציר בקר
2 שיני שום
מלח, פלפל
פלפל אנגלי
כף קורנפלור בחצי כוס מים
אופן ההכנה :
מאדים את הבצל עד לזהבה, מוסיפים את הבשר למשך 5 דקות.
מוסיפים את שאר המרכיבים, מטבלים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומנמיכים את האש למשך 8 דקות מכבים את האש .
ממלאים את התפוחים ומניחים בתבנית. יוצקים רוטב ואופים למשך 15 דקות 200 מעלות.
אופן ההכנה לרוטב
מאדים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים שום סילאן וציר בקר. מטבלים ומסמיכים עם בלילת קורנפלור.
שף רודד עטיה
ארוחות גורמה לאירועים, יעוץ קולינרי, סדנאות בישול באוירה כפרית
Chef.Roded@gmail.com
054-7730379