הנה לפניכם עוד גרסה של כנאפה. הגרסה הנ"ל היא קצת פחות כבדה, כי כמות הקדאיף כאן קטנה, ויש רק שכבה אחת משערות הקדאיף.
מצרכים ל-4 מנות במחבת בקוטר 35 ס"מ:
1/2 1 חמאה מומסת
150 גרם שערות קדאיף
120 גרם פטה עיזים (אפשר גם בכדורי מוצרלה)
לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
חצי כף מי ורדים
כפית מיץ לימון
פיסטוק חלבי קצוץ לקישוט
אופן ההכנה:
1. פורסים את הגבינה דק ומשרים במים ל-15 דקות. לאחר 15 דקות מחליפים את המים וחוזרים על הפעולה שוב וכך כ-4 פעמים. טועמים שהגבינה כבר לא מלוחה (אם הגבינה עדיין מלוחה, חזרו על התהליך שוב).אם משתמשים במוצרלה אין צורך בהשריה.
2. מכינים את הסירופ: מכניסים לסיר את כל מרכיבי הסירופ ומרתיחים. ממשיכים לבשל עד שהסוכר נמס לחלוטין.
3. שמים במחבת את השמן ומסדרים מעל את הקדאיף בעובי של 1 ס"מ.
4. מעל הקדאיף מפוררים את הגבינה, ומשאירים שולים של חצי ס"מ.
5. מעבירים לגז ומטגנים על אש קטנה כ-10 דקות.
6. הופכים על צלחת, יוצקים מעל את סירופ הסוכר ומקשטים בפיסטוקים.
/ / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה