כנאפה טוב לא יקח לכם יותר מחצי שעה, שבסופן תקבלו מגש עם קינוח כתום מתוק, הנמס בפה.
המצרכים למחבת בקוטר 26":
500 גרם שערות קדאיף בטמפ' החדר
150 גר' חמאה מומסת
כף אבקת סוכר
200 גר` ריקוטה עיזים קשה לא מלוחה
200 גר` צפתית עיזים
50 גר` פיסטוק חלבי קצוץ
מרכיבי הסירופ:
2 כוסות סוכר
כוס ורבע מים
מיץ מחצי לימון
כמה טיפות של תמצית ורדים
אופן ההכנה:
- מכינים את סירופ הסוכר: מביאים לרתיחה את הסוכר והמים תוך כדי ערבוב עד להמסה. בסוף התהליך מוסיפים את מיץ הלימון ומבשלים עוד כ-15 דקות. מכבים את האש ומוסיפים את תמצית הוורדים.
- בקערה מערבבים את הקדאיף עם החמאה ואבקת סוכר, עד שכל השערות מכוסות בחמאה. מפרידים את בקדאיף כדי שיהיו אווריריות.
- מפזרים במחבת חצי מהקדאיף, ומהדקים באופן אחיד.
- בקערה נוספת מפוררים את הגבינות.
- מפזרים את הגבינות מעל השכבת הקדאיף ומכסים עם החצי השני של שערות הקדאיף ומהדקים היטב באופן שווה, כך שיראו את הגבינה.
- לאחר הרכבת הכנאפה, שמים את המחבת על אש בינונית ומטגנים כ-15 דקות. לאחר 15 דקות מוודאים שהכנאפה משוחרר ואינו נדבק למחבת והופכים את המאפה לצד השני (מצמידים מכסה למחבת והופכים בתנועה מהירה) וממשיכים בטיגון כ-10-15 דקות נוספות.
- מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל את הסירופ והפיסטוקים.
בתאבון!
/ / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / / /
פוליסמן אולגה