זוהי בעצם גרסת מוסקה לאלה שלא אוהבים חצילים. במתכון זה במקום החצילים אני משתמשת בתפוחי אדמה. גם היין והמרווה מוסיפים המון למתכון.
מצרכים:
קילו ורבע תפו"א אדומים ללא קליפה, פרוסים
500 בקר טחון
כוס יין אדום יבש
קופסא של עגבניות קלופות קצוצות
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום קצוצות
כמה עלי מרווה
מעט שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בסיר עם מעט שמן כמה דקות.
מוסיפים את השום וממשיכים בטיגון כחצי דקה.
מכניסים לסיר את הבשר - מערבבים ומפוררים עד שרואים שינוי בצבע הבשר.
מוזגים פנימה את היין מבשלים עד כדי אידוי של כמעט כל היין.
מוסיפים עגבניות, מלח ופלפל, ומרווה ומערבבים.
מבשלים על אש קטנה עד שהרוטב מסמיך (כ-45 דקות).
בתבנית אפייה משומנת מסדרים חצי מתפוחי האדמה בצפיפות. כשכבה שניה מוסיפים את הבשר ומעליו שכבה נוספת של תפוחי האדמה.
על שכבה העליונה שמים מעט מלח, פלפל ושמן זית, מכסים את הכל בנייר אלומיניום, מכניסים לתנור שחומם ל-200 מעלות לחצי שעה.
כעבור חצי שעה מסירים את הנייר ואופים עוד כחצי שעה.
/ / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה