מתכון ל-8 מנות
מרכיבים:
8 פרגיות עם עור
כפית תימין קצוץ
כוס בורגול מושרה
300 גר' בשר טחון
חצי שקית ערמונים קצוצים
שן שום קצוצה
1 בצל קצוץ
מלח פלפל אגוז מוסקט
לרוטב ערמונים
שקית ערמונים
10 בצלצלי שלוט קלופים
5 שיני שום שלמות
כוס ציר בקר
כף רסק
כף קורנפלור בכוס מים
ענף טימין
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
בסיר מאדים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את השום והבשר למשך 5 דקות ואז מוסיפים את הערמונים, הבורגול, כוס מים. מתבלים ומבשלים על אש נמוכה במשך 8 דקות.
מקררים וממלאים את הפרגית. מניחים בתבנית ומכניסים לתנור חם 220 מעלות למשך 10דקות.
לרוטב ערמונים
בסיר חם שמים את בצלצלי השאלוט עד להזהבה .מוסיפים את השום, הערמונים והרסק. מטגנים דקה ומוסיפים ציר בקר וכוס מים. מתבלים ומבשלים 8 דקות. מסמיכים עם בלילת קורנפלור ויוצקים על הפרגית. מחזירים לתנור ל20 דקות ב180 מעלות .
שף רודד עטיה
ארוחות גורמה לאירועים, יעוץ קולינרי, סדנאות בישול באוירה כפרית
Chef.Roded@gmail.com
054-7730379