מוסקה זה לא המאכל הכי מהיר להכנה, אבל ההשקעה בהחלט שווה את תוצאה הסופית. היתרון הנוסף של המוסקה הוא שאפשר להכין כמות יחסית גדולה מממנה והשהיה במקרר לא מורידה מערכה וטעמה של המנה, פשוט מכניסים לתנור ומחממים.
מרכיבים:
5 חצילים גדולים פרוסים לפרוסות בעובי של 1 ס"מ, תשתדלו לא לפרוס עד הסוף אלא להשאיר כל 2 פרוסות מחוברות מעט בקצה
1/2 קילו בשר טחון
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1 כפית מלח+ 1 כפית פלפל
3 כפות שמן זית
2 כפות קמח
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפרקיה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית פלפל חריף
שמן לטיגון
לרוטב:
4 כפות שמן זית
1 בצל קצוף
2 שיני שום כתושות
2 כפות פפריקה חריפה / מתוקה
1 כף קימל
1 כף סוכר
כוס מים
3 עגבניות טריות קצוצות
אופן הכנה:
- מערבבים את הבשר עם כל התבלינים.
- ממלאים את החציל בבשר (מהדקים היטב, אבל לא דוחסים יותר מדי).
- מכינים בצד קערה עם קמח ומעט מלח ופלפל.
- מקמחים כל מוסקה (החציל שמילאתם בבשר) מכל הצדדים ומנערים את עודפי הקמח.
- במחבת עמוקה, מחממים שמן (לא להתקמצן כאן על השמן) ומטגנים את החציל הממולא מכל הצדדים.
- מניחים את המוסקה על נייר סופג ועוברים להכנת הרוטב:
מטגנים ב4 כפות שמן זית את השום והבצל על אש קטנה
מוסיפים פפריקה, קימל, סוכר, מים, עגבניות, מלח ופלפל.
מבשלים כ-7 דקות.
מסדרים את מוסקה בתבנית פיירקס ושופכים מעל את הרוטב.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות לשעה וחצי
/ / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / /
פוליסמן אולגה