את המתכון נתחיל במתכון בסיסי לממליגה ואח"כ נוסיף שדרוגים, ונכניס לתנור על מנת לא לקבל את הגרסה הדייסתית של הממליגה אלא את הגרסה הקשה יותר, בסגנון הפשטידה.
מה תצטרכו לממליגה בסיסית?
1 כף מלח
2 כוסות קמח תירס
6 כוסות מים
התוספות:
100 ג"ר חמאה
160 ג''ר קשקבל מגורד
150 ג"ר גבינה בולגרית מפוררת
אופן ההכנה
1. מרתיחים בסיר מים וממליחים.
2. מוסיפים באיטות לסיר את קמח התירס. חשוב מאוד לבחוש כל הזמן על מנת שלא יווצרו גושים!
3. ממשיכים לערבב עד שכל המים נספגים, ומקבלים מרקם דייסתי.
4. מכבים את האש, אך ממשיכים לבחוש עוד כ- 5 דקות, ומכסים את הסיר.
5. להוסיף לממליגה את הגבינות והחמאה ולערבב היטב.
6. מעבירים לפיירקס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לשעה.
בתאבון! מומלץ להגיש עם שמנת חמוצה קרה.
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה