תודו שלהתחיל את היום עם קפה טוב ולחם טרי עם חמאה וריבה זה חלום של רבים מאיתנו. אך החלום הזה הופך לטעים עוד יותר אם הכנתם את הריבה לבד.
מצרכים לכ 750 גרם של המוצר הסופי:
2 קילו אפרסקים ללא הגרעינים וללא הקליפה
1.5-1 קילו סוכר (תלוי בטעמכם האישי ובמתיקות הפירות)
אופן הכנה:
1. פורסים את האפרסקים דק דק ומעבירים לסיר כבד.
2. מרתיחים על להבה בינונית ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות. (אל תשכחו לערבב מדי פעם)
3. מוסיפים סוכר ושוב מרתיחים בערבוב מתמיד.
4. ממשיכים לבשל על אש קטנה כשעתיים וחצי. גם בשלב הזה חשוב לערבב מדי פעם.
5. בסיום הבישול מקררים ומעבירים לצנצנת.
טיפ: אני האמת אוהבת להכין הרבה ריבה, כי זמן הבישול של ריבת אפרסקים די ארוך, אז אם יש לכם סיר גדול בבית הכפילו את הכמויות, כדי לחסוך את ההכנה הנוספת.
/ / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / /
פוליסמן אולגה