אני מאוד אוהבת סיגרים, אך הטיגון העמוק תמיד הרתיע אותי הטיגון בשמן עמוק. כשמצאתי את המתכון לסיגרים בתנור, הבנתי שאני פשוט חייבת לנסות אותו. נכון גם כאן משתמשים בתרסיס שמן, אך כמיות השמן כאן הן קטנות משמעותית מאשר בטיגון עמוק.
מצרכים:
חצי חבילת של בצק פילו
350 גרם בשר בקר טחון (אפשר להמיר בעוף טחון)
מעט שמן קנולה
1 בצל קצוץ.
4-5 שיני שום קצוצים
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות.
מעט מלח, פלפל וכורכום לתיבול
תרסיס שמן
אופן הכנה:
1. במעט שמן מטגנים את הבצל עד להזהבה.
2. מוסיפים את השום והגמבה ומטגנים כ- 2 דקות נוספות.
3. מוסיפים את הבשר וממשיכים לטגן ולפורר במזלג עד שהבשר משנה את צבעו.
3. מתבלים ומקררים את המילוי.
4. תרסיס שמן יעזור לכם מאוד בשלב הזה של הרכבת המאפה: לרסס מעט שמן על משטח העבודה שלכם, הניחו עליו עלה פילו, ורססו גם את העלה בשמן. כסו בעלה בצק נוסף וגם עליו רססו שמן. חלקו את הבצק ל- 9 ריבועים.
5. הניחו בקצה כל עלה (לרוחב) כף מהמילוי וגלגלו לסיגר.
6. להניח את הסיגרים עם התפר כלפי מטה על תבנית מרופדת בנייר אפייה. רססו מעל הסיגרים מעט שמן והכניסו לתנור חומם מראש לחום של 180 מעלות לכ- 15 דקות.
בתיאבון !!
/ / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // // / / / / // / // / / / / / // /
פוליסמן אולגה