מאפה מהיר וטעים זה נאפה בתבנית שקעים, ולכן מקבלים קינוח יפה מאוד להגשה, במיוחד עם מגישים אותו עם רוטב פירות וכדור גלידת וניל, וכמובן לא לשכוח לבזוק מעט אבקת סוכר מעל.
מצרכים:
4 תפוחי עץ קלופים וחתוכים לקוביות
כף מיץ לימון
3 כפות סוכר
מעט קינמון (לפי טעמכם האישי)
4 עלי בצק
60 גרם חמאה (אפשר להמיר בשמן)
אופן ההכנה:
1. מכניסים את התפוחים ומעט חמאה (כפית) לסיר ומבשלים כמה דקות.
2. מוסיפים סוכר והקינמון מערבבים ומורידים מהגז. מניחים בצד לקירור.
3. פורסים 2 דפי הפילו על משטח העבודה, ומורחים בחמאה מומסת.
4. חותכים את הבצק לריבועים ושמים בכל ריבוע כף מהמלית. מניחים את הבצק הממולא בתבנית שקעים.
5. סוגרים בטוויסט ומורחים בחמאה.
6. חוזרים על התהליך עם 2 דפי פילו הנוספים ומכניסים את המאפה לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות לכ-15 דקות עד שהבצק משחים.
//// / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / / / / / / / / / / / / / /// / / /
פוליסמן אולגה