נמתכון הזה מוצא חן בעיני מכמה סיבות: קודם כל הוא מכיל את כל הנחוץ לארוחה מזינה (בשר, פחממות, חלבונים), ושנית אפשר להשתמש בו בפירה שנשאר לכם מאתמול (מחזור זה חשוב), ושלישית זמן ההכנה של פשטידת תפוחי אדמה הנ"ל הינו כ-20 דקות ולתנור.
מצרכים:
4 תפוחי אדמה מבושלים
400 גרם בשר בקר טחון
3 כפות שקדים מקולפים
1 עגבניה קצוצה דק
1 בצל קצוץ דק
2 ביצים
0.5 כוס קמח מצה או פירורי לחם או קמח רגיל
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה ואבקת מרק - לפי טעמכם האישי
6 שיני שום קצוצות
אופן הכנה:
- מכינים מתפוחי האדמה שבישלתם מראש פירה.
- למחבת חמה מכניסים את הבשר, שקדים, בצל, עגבנייה, שום, מלח ופלפל.
- מטגנים בערבוב מתמיד עד שהבשר משנה את הצבע שלו.
- מורידים מהאש, ומערבבים את תערובת הבשר עם הפירה.
- מוסיפים ביצים, מרק עוף וקמח מצה/פירורי לחם או קמח רגיל.
- יוצקים את התערובת לתבנית משומנת, מפזרים מעל פפריקה ומעט פלפל שחור ומכניסים תנור לחומם מראש ל-180 מעלות לכ-20 דקות.
/ // // // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// / / // // // /// / / / // / / /// /
פוליסמן אולגה