אם חשבתם שפרפה חלבה זה טעים, אך מתוק מדי, חשבו שוב כי במתכון הנ"ל בנוסף לחלבה הוספתי גם שוקולד לבן. רמת הסוכר במתכון, הינה לא לבעלי לב חלש, אך תתפלאו כמה מהר הכל נגמר.
מצרכים:
1 שמנת מתוקה 38% שומן
כוס חלבה וניל מפוררת
100 גרם שוקולד לבן
כף חלב
2 ביצים מופרדות
3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
1. מקציפים את החלמונים ומוסיפים חלבה. מערבבים לתערובת אחידה.
2. ממיסים את השוקולד וכף חלב (אפשר במיקרו), ומערבבים עד ליצירת מרקם אחיד.
3. מערבבים את 2 התערובות (חלבה ושוקולד) יחד.
4. מקציפים שמנת מתוקה עם כף אחת של סוכר ומקפלים לתוכה את תערובת השוקולד חלבה.
5. עתה הגיע תורם של החלבונים: מקציפים את החלבונים עם 2 כפות סוכר לקצף יציב ולקפל לתוך הקצף את התערובת של החלבה.
6. מעבירים לתבנית אינגליש קייק ומקפיאים במשך הלילה.
לפני ההגשה אפשר לקשט בפירורי מקופלת או שוקולד מריר.
/ / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / / / / // / / / // / // / / / /
פוליסמן אולגה