תתפלאו לשמוע שבמוס חלבה שלפניכם יש מעט מאוד חלבה. אך את זה לא תוכלו לגלות לא מהביס הראשון וגם לא מהביס השני, כי השילוב המוצלח בין סילאן לטחינה גולמית, הוא זה שנותן את הטעם של החלבה במתכון.
מצרכים:
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס סילאן
2 שמנת מתוקה 32%-38% שומן
מעט שערות חלבה לקישוט
אופן ההכנה:
1. ערבבו היטב בקערה את הסילאן והטחינה הגולמית.
2. הוסיפו כ-2 כפות מהשמנת מתוקה, והמשיכו לערבב.
3. הקציפו את שאר השמנת לקצפת אחידה.
4. קפלו באיטיות את תערובת הטחינה והסילאן לתוך הקצפת, והקינוח שלנו מוכן.
להגשה: אני אוהבת להגיש את המוס כמנה אישית, אז אני ממלא בדרך כלל כוס יין במוס (עד חצי הכוס) ומפזרת מעל מעט שערות חלבה.
אם יש לכם שקית זילוף ואתם רוצים להשוויץ עוד קצת, אז הר מוס יפה עם שפיץ בהחלט יעשה את הרושם על האורחים.
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה