פשטידת כרובית חלבית זו עברה בהצלחה את הביקורת של האורחים שלי בחג שבועות האחרון. בכל חוסל עד לפירור האחרון. מדובר בפשטידה קלה הן להכנה והן לעיכול, אז אני ממליצה לשלבה בכל ארוחת שבועות על מנת לצור את האיזון הנכון בין כמויות השמנת המתוקה האדירות לבין מתכונים קלילים יותר.
מרכיבים:
כרובית נקיה ומפורקת לפרחים
חבילת פירורי לחם מוזהבים
100 גרם חמאה
2 שמנת חמוצה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט לפי טעמכם האישי
אופן ההכנה:
- מבשלים את הכרובית במים מלוחים כחצי בישול (5-7 דקות)
- בזמן שהכרובית מתבשלת מטגנים את פירורי הלחם עם החמאה עד להמסה מלאה של כל החמאה וספיגתה בפירורי הלחם. בשלב הזה חשוב מאוד לערבב כל הזמן על מנת שפירורי הלחם לא ישרפו.
- העבירו את פירורי הלחם לתבנית אפיה והדקו היטב.
- הניחו מעל הפירורים את הכרובית ושפרו צעל את השמנת.
- מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט ומכניסים תנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ל-30 דקות.
טיפ: אני אוהבת לפזר מעל מעט גבינה צהובה 5 דקות לפני סיום האפיה.
/ / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / // / / / / / / / / // // / / / / / /
פוליסמן אולגה