מלבי הוא קינוח מהיר וקל להכנה, שניתן להגיש הן כקינוח אישי והן בכלי גדול עם כמה כפיות, כך שכל המשפחה יכולה להתענג עליו יחדיו.
מצרכים:
2 מיכלים של שמנת מתוקה
5 כפות סוכר
6 כוסות חלב
טיפה של תמצית מי-ורדים
6 כפות קונפלור
לסירופ:
כאן זה הקיצור העיקרי שלי למתכון המקורי - במקום להתעכב על הכנת הסירופ אני משתמשת במעט ויטמינצ'יק אדום
אופן הכנה:
שמים בסיר שמנת המתוקה, סוכר, מי הורדים ו-5 כוסות חלב. מבשלים על אש בינונית בערבוב מתמיד.
בצלחת נפרדת מערבבים את החלב שנותר עם הקונפלור עד שאין גושים.
לפני שהתערובת שבסיר רותחת הוסיפו פנימה את החלב עם הקורנפלור והנמיכו את האש.
לא לשכוח לערבב את התערובת שבסיר באופן קבוע, אחרת תקבלו מלבי עם גושים!
כשהתערובת נהיית סמיכה, כבו את האש וצננו את המלבי.
כשהמלבי מתקרר מעט העבירו אותו לכלי הגשה או לכלי אחסון וסגרו היטב. קררו כמה שעות או לילה שלם במקרר.
לפני ההגשה הזליפו כמה טיפות של ויטמיניציק על המלבי והגישו.
טיפ: ניתן להחליף את הסירופ בסירופ שוקולד, ניתן להוסיף מעל הסירופ אגוזים, מקופלת, קוקוס, קנמון - הכל לפי טעמכם האישי!
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה