ניוקי בטטה זו מנת גדל במסדות איטלקיות רבות בארץ. מדובר במנה שפשוט נמסה בפה ומוגשת בדרך כלל עם רוטב שמנת. אם אתם רוצים ללמוד איך מכינים ניוקי בטטה במטבח הביתי שלכם המשיכו לקרוא.
מצרכים:
2 בטטות בינוניות
1 תפוח אדמה בינוני
1/2 כוס קמח + 1/4 כוס קמח
1 חלמון
מלח, פלפל
לפיזור:
מעט קמח סמולינה לפסטה
אופן הכנה:
מבשלים בטטות ותפוח האדמה עם הקליפה עד לריכוך (עדיף במיקרו, כי זו הדרך המהירה ביותר וכך גם נפטרים מנוזלים מיותרים).
מקלפים את הבטטות ותפו"א, מצננים מעט ומועכים לפירה.
מוסיפים חלמון, מלח והפלפל ומערבבים.
מוסיפים 1/2 כוס קמח ומערבבים בעדינות.
שופכים את 1/4 כוס הקמח הנוספת על משטח עבודה, ולשים את תערובת הבטטות בעדינות לבצק מעט דביק.
עוטפים בנילון נצמד ומקררים כשעה או שעתיים במקרר.
מפזרים מעט קמח סמולינה על משטח עבודה ומעבירים את הבצק למשטח.
חותכים חתיכות מהבצק, ומגלגלים בעדינות לגליל בקוטר 1/2 1 ס"מ.
חותכים לחתיכות של כ-2 ס"מ, ויוצרים פסים בעזרת מזלג.
הניוקי מוכן, וכל מה שנשאר זה לבשל אותם במים רותחים עד שהם צפים ולהוסיף רוטב טוב.
טיפ: אני בדרך כלל מגדילה את הכמויות לפחות פי 3, ומקפיאה את הניוקי, זה פתרון מעולה לאירוח מהיר.
/ / // / / / // / // / // / / / / / // / / / // / / / / / / / / // / / / // / // / // / / / / / // / / / // / / / / / / / / // / / / // / // / // / / / / / // / / / // / / / / / / / / // / / / // / // / // / / / / / // / / / // / / / / / / / / // / / / // / // / // / / / / / // / / / // / / / / / / / / // / / / // / // / // / / / / / // / / / // / / / / / /
פוליסמן אולגה