כיום יש מבחר ענק של פסטות בכל סופר, אבל אני מודה שכשזה מגיע לניוקי הבחירה עדיין לא כל כך גדולה, אך בהחלט אפשר למצוא לפחות 2 סוגי ניוקי. אני אישית לא אוהבת את המיני ניוקי, אלא הולכת על הניוקי הקלאסי ללא שום תוספות, כי מה שנותן את הטעם בניוקי טוב זה רוטב מוצלח.
אם אתם משתמשים בניוקי קנוי או שאם הכנתם כמות נדיבה של ניוקי בעצמכם והקפאתם, זה יחסוך משמעותית את זמן הבישול.
מצרכים:
חבילת ניוקי קנוי (או מוכן על ידיכם חפשו באתר את המתכון שלי לניוקי בטטה)
לרוטב:
רבע בצל קצוץ דק
1-2 שיני שום כתושות
2 עגבניות קצוצות
כף קטשופ
4-5 עלי בזיליקום טריים.
מלח, פלפל
חצי מיכל שמנת מתוקה לבישול
מעט שמן זית
אופן ההכנה
מבשלים את הניוקי לפי הוראות של היצרן.
מחממים במחבת מעט שמן זית ומוסיפים את הבצל, השום והעגבניות
מוסיפים קטשופ, בזיליקום, מלח ופלפל וממשיכים לבשל על אש בינונית כ10 דקות עד לצמצום הנוזלים.
מוסיפים את השמנת, מערבבים וממשיכים בבישול כ-2 דקות נוספות.
שופכים את הרוטב של הניוקי ומגישים בליווי פרמזן מגורד.
/ // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// / / // / / / / / ///// / / / / /// /
פוליסמן אולגה