אני חייבת להודות שאני לא מכינה דים סאם כל שני וחמישי, בעיקר כי הם נגמרים תוך שניות. ואני לא מספיקה להכין מספיק כדי שישאר לפחות כמה חתיכות בשבילי.
המצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
750 מ"ל מים פושרים
2 כפות אבקת אפייה
1 כף סוכר
המצרכים למלית:
2 ק"ג בטטה חתוכה לקוביות
1 בצל קצוץ
כף סוכר
מלח, פלפל
מעט כוסברה קצוצה
שמן לטיגון עמוק
הכנת המלית:
1. מטגנים את הבטטות בטיגון עמוק ומוציאים על נייר סופג כדי להיפטר מעודפי השמן.
2. מטגנים את הבצל על אש קטנה עד להשחמה ומקררים.
3. מערבבים את הבצל והבטטה עם כוסברה, הסוכר, מלח והפלפל.
הכנת הבצק:
1. ממיסים את השמרים והסוכר במים פושרים.
2. מוסיפים קמח ואבקת האפייה.
3. מערבבים ולשים לבצק אחיד ומניחים לנוח בצד ל-20 דקות.
4. מכינים מהבצק 2 "נחשים" וחותכים מהם פרוסות.
5. מרדדים כל פרוסה לעיגול קטן ושמים מעט מהמילוי במרכז כל עיגול ומקפלים.
6. מעבירים את הכופתאות לסיר אידוי, כך שלא יהיו צפופים מדי, ומאדים כ-10 דקות.
בתיאבון!
/ / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה