את הרביולי במילוי הבשר כבר ניסיתם ואתם מעוניינים במתכון נוסף של כופתאות, למה שלא תנסו את הגרסה מיבשת אסיה - הדים סאם? נכון שיש צורך ברכישת ציוד אידוי, אך ההשקעה המינורית הזו בהחלט משתלמת.
חומרים ל-30 יחידות:
לבצק:
250 גרם קמח
125 מ"ל מים פושרים
1/8 כוס שמן
למילוי:
1/2 ק"ג עוף טחון
1 גזר בינוני מגורד
1 בצל קצוץ
כף שמן שומשום
ביצה
1/4 כוס בצל ירוק
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
1. מתחילים עם הכנת הבצק: פשוט מערבבים את כל חומרים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וצמיגי.
2. מניחים את הבצק לנוח לחצי שעה ובנתיים מכינים את המילוי.
3. מערבבים את כל חומרי המילוי ונפתרים מהנוזלים העודפים.
4. ממשיכים עם הבצק: מרדדים את הבצק עם מערוך או במכונה לפסטה.
5. קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 10 סנטימטר.
6. מניחים כפית מהמילוי על כל עיגול בצק, מקפלים לשניים וסוגרים.
7. מניחים עלי כרוב בתוך הסטימר (כדי שהדים סאם לא ידבק לסטימר), ומעליהם מניחים את הדים סאם.
8. מרתיחים מים בסיר שמניחים תחת הסטימר.
9. ברגע שרואים אדים שמים את הסטימר עם הדים סאם על הסיר עם מים רותחים.
10. מאדים כ-20 דקות.
מגישים חם עם רוטב סויה.
/ / / / / // / // / // / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / //
פוליסמן אולגה