הנה עוד מתכון משודרג לשווארמה. בעזרת הוספת יין, הסויה ושעועית ירוקה מקבלים מאכל שלא ממש מזכיר את השווארמה הבסיסית, לא בטעם ולא בריח.
מצרכים:
קילו בשר שווארמה חתוך לקוביות של כ-2 ס"מ
2 כרישות פרוסות דקות
1 פלפל חריף קצוץ דק
300 גרם שעועית ירוקה קלופה
3 כפות יין אדום יבש
3 כפות רוטב סויה
6 יחידות שום פרוסות
מלח, פלפל שחור
מעט שמן זית
אופן הכנה:
מטגנים את השווארמה במחבת או סיר כ-5-7 דקות, כדי שהבשר יסגר ומוציאים לצלחת.
שופכים למחבת / סיר את היין ומוסיפים כרישה, פלפל החריף והשעועית ומבשלים כ- 5 דקות כדי שהירקות יתרככו מעט.
מוסיפים את השווארמה, רוטב הסויה, שום, מלח ופלפל ומערבבים.
מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ-20 דקות (השווארמה צריכה להיות רכה)
/ / / / // // / / / / / / / / / / // / / / // // / / / / / / / / / / // / / / // // / / / / / / / / / / // / / / // // / / / / / / / / / / // / / / // // / / / / / / / / / / // / / / // // / / / / / / / / / / // / / / // // / / / / / / / / / / // / / / // // / / / / / / / / / / // / / / // // / / / / / / / / / / // / / / // // / / / / / / / / / / // / / / // // / / / / / / / / / / // / / / // // / / / / / / / / / / // / / / // // / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה