מנה עיקרית מצויינת ומזינה. ניתן להגיש בליווי אורז לבן שידגיש את הצבע של מנת הבשר והירקות הירוקים.
מצרכים:
500 גרם בשר לשווארמה חתוך לקוביות בגודל כ-2 ס"מ
400 גרם לבבות ארטישוק קפוא חתוכים לקוביות
400 גרם שעועית ירוקה קפואה
2 עגבניות חתוכות לקוביות
1 בצל פרוס לחצאי עיגולים
5 שיני שום פרוסות
כף רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף
חצי כפית כורכום
פלפל שחור לפי הטעם
כוס מים
כף קמח
2 כפות מיץ לימון
5 כפות שמן זית
אגוז מוסקט - לפי הטעם
אופן הכנה:
מוסיפים לשווארמה אגוז מוסקט ומעבירים לסיר רחב עם מעט שמן זית לטיגון קצר (עד שהבשר משנה את צבעו), ומוצאים לצלחת.
מחזירים את הסיר על האש ומוסיפים מעט שמן, בצל והשום ומטגנים עד להזהבה.
מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות.
אחרי שהעגבניות התרכו מעט מוסיפים את הרסק, פפריקה, אבקת מרק, כורכום, פלפל שחור וחצי כוס מים.
מערבבים את הכל היטב, ומחזירים לסיר את השווארמה ומערבבים שוב.
מבשלים על אש קטנה כ- 20 דקות (עד שהבשר מתרכך).
ממיסים בכוס עם מעט מים את כף הקמח ומוסיפים לסיר.
מוסיפים את לבבות הארטישוק ומיץ הלימון, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות.
מכניסים פנימה את השעועית הירוקה ומבשלים עוד כ-5 דקות.
טיפ: אם אתם מעוניינים להשתמש בארטישוק ושעועית ירוקה ירוקה, יש צורך בבישול מקדים של הירקות.
/ / / // // / / / // / / / / / / / // // / / / // / / / / / / / // // / / / // / / / / / / / // // / / / // / / / / / / / // // / / / // / / / / / / / // // / / / // / / / / / / / // // / / / // / / / / / / / // // / / / // / / / / / / / // // / / / // / / / / / / / // // / / / // / / / / / / / // // / / / // / / / / / / / // // / / / // / / / / / / / // // / / / // / / / / / / / // // / / / // / / / /
פוליסמן אולגה