נכון שלא כל קינוחי הפרווה הם מוצלחים, אך במוס בהחלט אפשר להמיר כמה מיצרכים ולקבל מוס פרווה מעולה.
מרכיבים ל-10-8 מנות:
225 גרם שוקולד מריר
כף אבקת קפה נמס מומס ב-1/3 כוס מים רותחים
5 ביצים מופרדות
קורט מלח
אופן ההכנה
- שמים את השוקולד בקערה ומחממים במיקרוגל כ-40 שניות, עד שהוא מתחיל להתרכך.
- יוצקים על השוקולד את הנס קפה ומערבבים להתערובת חלקה. (אם אתם לא מצליחים להגיע לתערובת חלקה, פשוט חממו את התערובת במיקרו מעט וערבבו שוב). מניחים לתערובת להתקרר כ-5 דקות.
- מקציפים את החלבונים עם קורט מלח מלח לקצף רך ושמים בצד.
- מקציפים את החלמונים כ- 4-3 דקות, במהירות גבוהה. מורידים את מהירות ההקצפה, ומוסיפים לאט לאט את תערובת השוקולד. ממשיכים להקציף עד שהתערובת אחידה.
- מקפלים בהדרגה את קצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד, עד שהתערובת אחידה.
- יוצקים את המוס לכוסיות הגשה, ומקררים 3 שעות לפחות.
/ / / // / / / / / / // / // / / / / /// / / / / / / / // / / / / / / // // / // / // / / // // / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / // / / / / /// / / / / / / // / // / / / / /// / / / / / / / // / / / / / / // // / // / // / / // // / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / // / / / / /// / / / / / / // / // / / / / /// / / / / / / / // / / / / / / // // / // / // / / // // / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / // / / / / /// / / / / / / // / // / / / / /// / / / / / / / // / / / / / / // // / // / // / / // // / / / // / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / // / / / / // / / / / /
פוליסמן אולגה