אני אוהבת קציצות עוף, כי זמן הטיגון שהן מהיר מאוד, והן רכות מאוד ואהובות על ילדים ומבוגרים כאחד. כאן אני רוצה לשתף אתכם במתכון הכי פשוט שאני מכירה לקציצות עוף, שעוד אמי וסבתי היו מכינות.
החומרים לכ-10-15 קציצות:
400 גרם עוף טחון
נשיקת לחם (הכי טוב לחם לא טרי)
2 שיני שום כתושות
1 בצל קצוץ דק
1 ביצה
כוס פירורי לחם
מלח ופלפל
שמן לטיגון
אופן הכנה:
1. שמים את הלחם בקערה עם מים לכ-5 דקות, ואח"כ סוחטים היטב ומפוררים.
2. מוסיפים בשר, שום, בצל, ביצה, מלח, פלפל וחצי כוס לחם. מערבבים היטב.
3. מרטיבים את הידיים ויוצרים קציצות שטוחות. מכינים צלחת עם פירורי לחם הנותרים ומגלגלים בהם את הקציצות.
4. מחממים מחבת עם שמן (לא להתקמצן, עדיף לספוג אותו אח"כ), ומכניסים פנימה את הקציצות. מטגנים משני הצדדים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג.
/ / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / // / / / / // /
פוליסמן אולגה