אני לא מכחישה, שאני אוהבת את הגרסה החלבית של המוס יותר, אך אם אתם מארחים חברים שומרי כשרות, אין לכם ברירה אלא להכין קינוח פרווה. אך קינוח פרווה זה לא גזר דין מוות לקינוח, יש קינוחי פרווה מצויינים, כמו המוס הזה, או סופלה שוקולד פרווה. אני ממליצה לנסות להכין כמה קינוחי פרווה, למצוא את המתכון הכי קל, מהיר וטעים ולהכין אותו בכל פעם שיש שאתם מעוניינים לפנק רת האורחים שלכם בקינוח בסיום ארוחה בשרית.
חומרי גלם ל-10 מנות:
מיכל שמנת צמחית
מנת אספרסו או קפה חזק מאוד (3 כפות קפה נמס מומס בחצי כוס מים רותחים)
1 אינסטנט וניל
1/3 כוס ליקר קפה
6 גרם ג'לטין מומס ב-40 מ"ל מים
לגנאש:
100 גרם קוביות שוקולד מריר
100 מ"ל שמנת צמחית
אופן הכנה:
1. טורפים יחד את חומרי המוס. צריכים לקבל תערובת המזכירה יוגורט.
2. מכינים גנאש: פשוט מחממים במיקרו את שוקולד ושמנת ומערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק.
3. מוסיפים למוס את הגנאש.
4. יוצקים לכוסיות. קעריות הגשה קטנות ומעבירים למקפיא ל-4 שעות או יותר.
לפני ההגשה אפשר לקשט בקקאו, שבבי שוקולד מריר, שבבי קוקוס או שבבי בוטנים.
/ / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / // / / / / / / // / / / / // / //
פוליסמן אולגה