נמאס מקציצות עוף יבשות? למה שלא תנסו את המתכון הזה לקציצות ברוטב פטריות ועגבניות. טעים, יפה ולא לא דורש יוצר מדי עבודה.
מרכיבים:
לקציצות:
0.5 קילו חזה עוף טחון
שקית פטריות פורצ'יני מיובשות קצוצות
כף פירורי לחם + עוד כ-2 כפות נוספות לטבילה של הקציצות לפני הטיגון
ביצה
1 כף טימין
כף שמן זית
מלח, פלפל
לרוטב:
250 גרם פטריות קצוצות גס
חצי קילו עגבניות קלופות וקצוצות (אפשר גם 2 קופסאות שימורים של עגבניות קלופות)
2 שיני שום כתושות
1 כף פטרוזיליה
פלפל חריף שלם
שמן זית לטיגון
אופן הכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הקציצות, ומכינים מהתערובת 10-12 קציצות גדולות ושטוחות.
טובלים את הקציצות בפירורי לחם, ומניחים על צלחת שטוחה או מגש, מכסים בניילון ומכניסים למקרר לשעה.
במחבת גדולה עם שמן זית מקפיצים את הפטריות, הפלפלון והשום על אש בינונית כ-5 דקות.
מוציאים את הפלפל ומוסיפים עגבניות. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל כרבע שעה.
מוסיפים למחבת את הקציצות בהדרגה ובזהירות כדי שלא יתפרקו, ומביאים לרתיחה.
מבשלים על אש קטנה כ-10 דקות, הופכים את הקציצות ומבשלים עשר דקות נוספות.
מכבים את האש ובודקים את הרוטב, אם סמיך מדי אפשר להוסיף מעט מים, ומי שמעוניין בשדרוג, יכול להוסיף מעט יין לבן.
מעבירים לצלחת הגשה, מפזרים מעל הפטרוזיליה ומגישים.
פוליסמן אולגה