לפני שמתחילים בהכנת לחם שאור, חשוב ללמוד להכין את המחמוצת שהיא הבסיס לכל לחם שאור, אז הנה המתכון הבסיסי למחמוצת.
מחמוצת שאור בסיסית
כוס קמח מלא (ניתן להמיר בכל קמח)
3/4 כוס מים
כלי זכוכית עם מכסה
אופן הכנה:
מערבבים בכלי זכוכית את הקמח והמים ומניחים על השיש בטמפרטורת החדר (צריך להיות לא חם מדי, כ-20 מעלות) למשך 5 ימים.
לאחר שלושה ימים התערובת צריכה להתחיל לתסוס בבועות קטנות ועדינות ובריח חמצמץ.
לאחר היום החמישי ניתן להתחיל לעבוד עם השאור
מתכון ללחם שאור
רכיבים:
300 מ"ל מחמצת שאור
1 קילו קמח מלא (חיטה/כוסמין)
2 כפות שמן זית
1/4 2 כוסות מים
2 כפיות מלח
2 כפות סוכר
אופן הכנה:
1. מערבבים את כל החמרים חוץ מהמלח, במיקסר (מיקסר עם וו לישה הוא חובה בכל מטבח) או ביד, עד לקבלת בצק דביק. תשתדלו לא ללוש יותר מדי, כדי שהלחם יצא אווירירי.
2. מוסיפים את המלח לבצק ולשים עוד כ-5 דקות.
3. מעבירים לקערה גדולה ומשומנת.
4. משמנים גם את החלק העליון של הבצק, כדי שלא יתייבש, ומכסים במגבת רטובה.
5. מעבירים את הבצק למקום חמים ל-8-10 שעות עד שהוא מכפיל את נפחו.
6. מחלקים את הבצק לשתי כיכרות ומעבירים לתבניות לחם. מניחים במקום חמים להתפחה נוספת של כ-4 שעות.
5. שמים מעל הככרות לחם מעט בביצה טרופה או שמן זית, וזורים מעט קוואקר עדין/ פרג/ גרעיני חמניות וכו'. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות לאפיה של 45-50 דקות. אפשר לבדוק שהלחם מוכן ע"י נקישה על הכרום - צריכים לשמוע קול חלול.
/ / / // / / // / / / / / // // / /// / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / // / / / / //// / // / / / // / / / / / / / / / // / / / / /
פוליסמן אולגה