אם עדיין לא יצא לכם להכין לחם שאור, אז אני אתחיל מהבסיס- המחמוצת. להל"ן המתכון הבסיסי למחמוצת, אך קחו בחשבון, שאת המחמוצת יש להכין לפחות 5 ימים לפני שאתם ניגשים להכנת הלחם.
למחמוצת שאור תצטרכו:
כוס קמח מלא
3/4 כוס מים
כלי זכוכית עם מכסה
אופן הכנה:
מערבבים בכלי זכוכית את הקמח והמים ומניחים על השיש בטמפרטורת החדר (צריך להיות לא חם מדי, כ-20 מעלות) למשך 5 ימים.
לאחר שלושה ימים התערובת צריכה להתחיל לתסוס בבועות קטנות ועדינות ובריח חמצמץ.
לאחר היום החמישי ניתן להתחיל לעבוד עם השאור
המרכיבים ללחם
3 כוסות קמח מלא
כוס מחמצת
3/4 1 מים
30 גרם מלח גס
4 כפות גרעיני חמנייה
אופן הכנה:
מערבבים את כל מרכיבי הלחם, ולשים במיקסר כ-5-7 דקות, עד לקבלת בצק גמיש.
מניחים לתפיחה ל-6-8 שעות, שבסיומן מחלקים את הבצק ל-2 כיכרות. .
מתפיחים פעם נוספת כ-5-6 שעות.
מחממים תנור ל-220 מעלות, ומכניסים פנימה קערה של מים ואת 2 כיכרות הלחם לכ-10 דקות. לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים, ומורידים את הטמפרטורה ל-190. אופים כ- 20-30 דקות נוספות.
// / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / /
פוליסמן אולגה