יקב נעמן: השקת יינות 2011
היקב: הוקם על ידי רמי ובטינה נעמן , אשר עברו מרמת השרון לרמות נפתלי שבגליל העליון בשנת 2001. רמי נעמן, במאי ותסריטאי קולנוע ומנהל היי-טק, למד ייננות ביקב שורק והוכשר כ- CELLAR MASTER במכללת תל-חי. נעמן שתל הרכב של זני בורדו (קברנה סוביניון, קברנה פרנק, מרלו ופטיט וורדו). כיינן, משתדל נעמן להפיק ולהדגיש את הטעמים האופייניים לטרואר של רמות נפתלי.
שנת בציר 2011:
החורף בשנה זו הגיע מאוחר יחסית, חודשי מרץ עד יוני היו קרים יחסית לממוצע, חודש אוגוסט גם התאפיין בטמפרטורה קרה מה שגרם לענבים להבשיל לאט ולא באופן שלם. מבחינת הגפן הייתה זו שנה קשה בהתמודדות במחלות כגון הקימחון והפטרת. וכורמים שטיפלו בזמן הצליחו להתמודד עם התופעה שפגעה בענבים.
רמת החומציות בענב היו טובים וצבע הענבים היה מרשים כמו גם הריחות כל זה בגלל ההבשלה הארוכה שהייתה בשנה זו. רמת האלכוהול הייתה נמוכה בשנה זו מה שאיפשר לסוכר ( המדומה ) להיות בפרונט.
יינות נעמן 2011: ביקורת יין.
פטיט ורדו 2011:
צבע ארגמן עמוק, ריחות של סיגליות והמון פטל שחור עם מעט בשר מעושן בקצוות, בפה חמיצות טובה של דובדבן צעיר עם פרי שיושב טוב בפה ולא ממאן לעזוב, עפיצות טובה וגוף חסון, היין מעניק תחושה נינוחה וזה אחד היינות הטובים של היקב. שאפו.
מחיר 130 ש"ח 110 ש"ח עד 15.10.13 600 ש"ח לשישיה
מלך ארגמן: King Crimson 2011
על שם להקת רוק שהוקמה על ידי הגיטריסט רוברט פריפ והמתופף מייקל ג'יילז בשנת 1968 שהיו ידועים באילתורים שלהם על הבמה.
מחיר: 110 ש"ח 90 ש"ח עד 15.10.13 520 ש"ח לשישיה
לשניה כבר חשבתי שנעמן בצר ענבי ארגמן דבר שעורר בי חיוך אולם בפה התגלה היין שאכן בוקבק. היין מורכב מבלנד של קברנה סובניון ומרלו.
יין בעל צבע אדו כהה, ריחות טובי וניקיים. מאוזן מאוד, חמאתי. יין בשרני עם עוצמות פרי משובות. יופי של יין.
מחיר 110 ש"ח 90 ש"ח עד 15.10.13 520 ש"ח לשישיה
קברנה פרנק 2011:
יין רענן מאוד, עם המון ירוק בפה, בפה היין רך מאוד עם טעמים טובים של תות צעיר, סיגליות והאספרגוס בועט באפטרטייסט. מעט קוקוס וציפורן בארומות משלימות חווית טעמים נפלאה של קברנה פרנק איכותי.
130 ש"ח 110 ש"ח עד 15.10.13 600 ש"ח לשישיה
מרלו 2011:
מרלו צפוני מאופיין בריחות וטעמי הדובדבן הבשל, מעט פירות יער .
גוף חסון, חומציות טובה ומרירות מענינת באפטר טייסט. יין נעים לשתייה. 100 ש"ח
לסיכום: יקב נעמן נותן כבוד לטרואר האזורחי, יינות טובים לשתייה עם פוטנציאל התיישנות טוב. חומרי הגלם מעולים ויינן שיודע לכבד אותם ולא להתערב יותר מידי בעשייה. יופי של בציר.
ביקב אפשר למצוא גם יינות מתיישנים מעולים וכמובן את הפורט שיחמם לכם את החורף.
שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן