הומאופתיה היא למעשה שיטה מעולם הרפואה האלטרנטיבית אותה הגה רופא גרמני בשם סמואל האנמן אי שם בשלהי המאה ה-18. מדובר על שיטה שבשנים האחרונות התחילה לתפוס תאוצה ומודעות באופן משמעותי מאוד ובעיקר בשל העובדה שהיא מציעה הסתכלות מעט שונה, כזו שלא יוצרת אצל מטופלים תופעות לוואי במהלך הטיפול ומאפשרת התייחסות גם לפן הנפשי של המטופל.
מטפלים העוסקים בשיטה הנ"ל לא רק מתייחסים לסימפטומים הפיזיים עליהם מתלוננים המטופלים שלהם אלא מתייחסים גם לעניין הנפשי מכיוון ששיטת ההומאופתיה יוצאת מנקודת הנחה שהגוף, פעמים רבות, מושפע בעקבות בעיות נפשיות ובשל כך נוצר מצב של חוסר איזון בגוף. המטפל שואל את מטופליו כל מיני שאלות אשר ינחו אותו אל התשובות בהם הוא חפץ בכדי לרקוח עבורם תרופה ספציפית וייחודית.
שאלות הנשאלות על ידי המטפל
על מנת שמטפל יצליח להבין מהי הבעיה וכיצד לטפל בבעיות שונות, כמו לדוגמא: דיכאון אחרי לידה, דלקות אוזניים חוזרות ונשנות, כאבי ראש, כאבי בטן וכן הלאה, עליו לשאול שאלות שיאפשרו לו להסיק מסקנות. השאלות, בין היתר, אשר נשאלות על ידי מטפלים רבים הן: ממתי הכאבים התחילו, האם קרה משהו טרם התחילו הכאבים, כמה זמן הכאבים מלווים אותך, האם אתה נמצא בתקופה לחוצה בחייך, האם אתה מרוצה מהמקום בו אתה נמצא בחייך ועוד מגוון של שאלות נוספות.
התייחסות ההומאופתיה
שיטת ההומאופתיה מתייחסת באופן שונה לחלוטין למחלות לעומת הרפואה הקובציונאלית וכיצד? ובכן, ראשית כל שיטת ההומאופתיה איננה רוצה רק לטפל באדם החולה אלא מעוניינת לעקור את הבעיה מהשורש. מעבר לכך, שיטת ההומאופתיה מציעה שיטת טיפול שתבוא לידי ביטוי על ידי הגברת הכוחות הטבעיים של הגוף ולכן התרופות (הנקראות בעולם ההומאופתיה – רמדי, אינן יוצרות תופעות לוואי ואינן מחלישות את גוף החולה).
מעבר לכך, הומאופתיה מתייחסת לכל מטופל באופן שונה, באופן אינבידואלי בכך שהמחלה איננה רק משהו גופני אלא דבר הנובע מהגוף יחד עם הנפש. כמו כן, בשיטת ההומאופתיה סימפטומים מבטאים איזשהו חוסר איזון גופני (שיכול לנבוע מבחינה פיזית או נפשית) ואלו מבטאים את מקור המחלה.
ליאת