דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מה עושים כדי להפסיק נחירות. 

מאת    [ 06/10/2013 ]

מילים במאמר: 544   [ נצפה 4732 פעמים ]

אז איך מפסיקים לנחור?


    • קודם כל – מאבחנים. על מנת לטפל בבעיה חשוב קודם כל לאבחן אותה. מומלץ לפנות לרופא אף אוזן גרון, שיוכל לבדוק את המבנה הפיזי של חלל הפה והלוע ולראות אם יש צניחה של איברים מסוימים. בנוסף יבצע הרופא תשאול מקיף על מנת להבין את המצב לאשורו, וחלק מהמטופלים הוא יפנה למעבדת שינה. במעבדה יבדקו האם הגורם לנחירות הוא תסמונת דום נשימה בשינה או גורם אחר, וימליצו על טיפול מתאים. 

    • מייצב לשון נגד נחירות הנו אביזר רפואי, עשוי סיליקון רפואי aveoTSD הפועל על ידי פתיחת נתיב האוויר הנוצר עקב צניחת הלשון לאחור בזמן השינה. 

    מייצב הלשון הנו אביזר פשוט אך פטנט נהדר אשר נמצא כיעיל מאוד להפסקת הנחירות ושיחרור נתיב האויר - פעולה העשויה לגרום לא רק להפרעות בשינה אלא לתסמונת דום נשימה ולנזק מתמשך וקריטי. 

    • מטפלים בתסמונת דום נשימה בשינה – אם הבירור יעלה שאכן מדובר בתסמונת, אפשר יהיה לטפל בבעיה במספר דרכים, שהיעילה ביותר מביניהן היום היא השימוש במכשיר סיפאפ. מכשיר זה מזרים אוויר בלחץ גבוה במשך כל שעות השינה, וכך לא מאפשר לאיברים הפנימיים לנוח ולחסום את נתיב האוויר. אמנם המכשיר מחייב את המטופל לישון עם מסיכה לאף או עם נחירונים, אולם לאחר שמסתגלים ורואים את השיפור המשמעותי באיכות השינה ובאיכות החיים (גם שלהם עצמם וגם של בני זוגם), רוב האנשים מעדיפים להמשיך להשתמש בו. 

    • מרזים – להווי ידוע כי אנשים בעלי עודף משקל נוחרים יותר. לכן, בין אם התופעה מלווה בתסמונת דום נשימה בשינה ובין אם לא, מומלץ לנוחרים להוריד במשקל. סביר מאוד להניח שהדבר יביא לשיפור ניכר במצב. 

    • ישנים על הצד – מכיוון שמקורן של הנחירות הוא בחסימה חלקית או מלאה של נתיב האוויר ושחסימה זו מתרחשת יותר כשישנים על הגב בגלל כוח הכבידה, הרי שמומלץ מאוד לנוחרים לישון על הצד. גם שינה על כרית אורתופדית שמגביהה את הצוואר יכולה מאוד לסייע במניעת החסימה של נתיב האוויר. 

    • משתמשים במדבקות – יש היום מדבקות מיוחדות המיועדות להדבקה על האף וגורמות להרחבת פתחי הנחיריים. מתאימות למי שיש לו מבנה של נחיריים צרות שעלולות לגרום לכך שלא מספיק אוויר מצליח לעבור דרכם בזמן השינה. את המדבקות ניתן להשיג בבתי המרקחת וברשתות הפארם – ללא מרשם רופא. 

    • מבצעים ניתוח של החיך הרך והענבל – הרחבת נתיב האוויר באמצעות ניתוח שבמהלכו מסירים את השקדים, את הענבל וחלק מרקמה הנמצאת באזור החיך. ניתוח זה מתאים למי שסובל מתסמונת דום נשימה בשינה והוא בעל אחוזי הצלחה של 70%-60%. אפשר לבצע את הניתוח גם בלייזר, ואז הוא מחייב רק יום אשפוז אחד ולא יותר כמו הניתוח האמור, אולם על פי מחקרים ניתוח הלייזר דווקא עלול להחמיר את אירועי דום הנשימה והוא בעל אחוזי הצלחה של 50%-40% בלבד. 

    • מבצעים ניתוח אף – מי שיש לו מבנה אף צר שעלול לגרום לכך שלא מספיק אוויר מגיע אל מערכת הנשימה ואל המוח במהלך שעות השינה, יכול לבצע ניתוח אף שבמהלכו דואגים להרחיב את הנחיריים ולאפשר ליותר אוויר להיכנס. 

על מנת לבחור את דרך ההתמודדות המתאימה ביותר מומלץ מאוד להייועץ ברופא אף אוזן גרון ולבצע את כל הבדיקות הנדרשות, על מנת לאבחן במדויק את הגורם לנחירות ולטפל בו בצורה האופטימלית. ובאשר לבני הזוג – מומלץ מאוד שילכו לישון לפני בן הזוג הנוחר, על מנת שיירדמו לפני שיתחיל הרעש, וזאת בתקווה שבתוך זמן קצר הנחירות יחלשו או ייפסקו ובני הזוג יוכלו לחזור ללכת לישון ביחד.

 

 

 

הקניון הוירטואלי  "העיקר הבריאות" מאפשר ללקוחותיו לבצע רכישת מוצרים ו/או שירותים במגוון תחומים, מהספקים המובילים בישראלבתחום הרפואי, מתאים לרופאים פרטיים, מטפלים וכל מי שמחפש מוצרים בתחום הבריאות, הספורט, איכות החיים והסיעוד.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב