מים הם דבר בסיסי ונחוץ לבריאות שלנו. אם תנסו להעביר יום שלם ללא מים, מהר מאוד תרגישו חולשה, עייפות ואפילו סחרחורת. מומלץ לשתות לפחות ליטר וחצי במהלך היום, תוך חלוקה של כמות המים הזו לאורך כל היום.
כדי ליהנות מהיתרונות והחיוניות שהמים מעניקים לנו, חשוב לצרוך מים נקיים. אבל לא תמיד זה אפשרי, בפרט עם מקורות המים שיש היום בישראל, שמכילים חומרים מזיקים שראוי שנתרחק מהם. הרבה אנשים בוחרים לקנות שישיות של מים מינרלים, אבל למה לעשות את זה כשיש בר מים שכולנו יכולים לקנות?
מתקני מים למוסדות ציבוריים ועסקיים וגם למגזר הפרטי מגיעים בשני סוגים, שני גדלים, ומגוון רחב של עיצובים וצבעים. לפני שניכנס לעומק בכל מה שקשור למבחר הגדול, יש לציין שלא כל מכשיר מספק את טיהור המים הכי טוב. כדי להיות בטוחים שניקוי המים שלנו בעזרת המכשיר נעשה בצורה הכי טובה, וללא פשרות, צריך להשקיע במכשיר מים איכותי של חברה אמינה ומקצועית.
הרבה אנשים מחליטים לוותר על רכישה בר מים וממשיכים לקנות שישיות, כשהם רואים את המחירים של המכשירים האיכותיים. אין ספק שמדובר בהוצאה מכובדת (המחירים מתחילים בסביבות 2000 שקלים), אבל זו הוצאה חד פעמית, ויחד עם התשלום על בדיקות ותיקונים של המכשיר לפי צורך, כף המאזניים היא עדיין לטובתו, והשישיות נשארות מאחור.
אז איזה סוגים של מכשירי מים יש? אפשר למצוא מכשיר אנלוגי ומכשיר דיגיטלי. הראשון מגיע עם שני ברזים – אחד למים חמים והשני לקרים – ובלי אופציות או פונקציות מעבר לזה. מדובר במכשיר פשוט שפועל עם מיכל גדול של מים מינרלים. הסוג השני, הדיגיטלי, הוא הפנינה של עולם המים. מדובר במכשיר חכם ומתוחכם, שלא צריך שיחברו אליו בקבוקים. את המכשיר מחברים לברז במטבח, ומקבלים את מי הברז הרגילים, שעוברים תהליך סינון קפדני בתוך המכשיר. ככה, אנחנו מוזגים אל תוך הכוס שלנו מי ברז נקיים, עם עלות צריכה זהה (שכידוע היא נמוכה, אם לא עוברים את מכסת המים החודשית) ובלי כל החומרים המזיקים.
באשר לגדלים, מצד אחד יש מיני בר למשרד ולבית, ומצד שני יש מכשירים ריצפתיים. איזה כדאי? הכל תלוי בשטח שאתם יכולים להקציב לטובת המכשיר.
העיצוב יכול היה להיות עניין זניח, אבל היצע הצבעים הנועז שיש היום הופך אותו לקריטריון חשוב לא פחות. הרי מכשיר יפה יותר יביא לשימוש רב יותר, וכתוצאה מכך צריכה גבוהה יותר של מים.