אין על כך שום ספק – להיתקע עם הרכב באמצע שום-מקום, זהו דבר לא נעים לחלוטין. השאלה שנשאלת על ידי בעלי רכב רבים היא: האם ניתן למצוא "תרופה למכה", כלומר, האם ניתנת האפשרות להימנע ממצב בו נתקעים עם הרכב ומחכים שגרר יבוא לחלץ אותנו?
ובכן, התשובה לשאלה כזו כמובן תלויה בבעיה ממנה סובל הרכב. אם הרכב סובל מבעיה של מצבר, התשובה לכך היא חד משמעית והיא חיובית, אכן ניתן לגלות שמצבר הרכב עומדים לשבוק חיים ובשל כך להימנע ממצבים כה מעיקים כמו: להיתקע עם הרכב בצידי הכביש.
מצברים לרכב – כיצד לשמור עליהם?
נחזור רגע לשאלה הראשונה, אותה שאלה שמעסיקה רבים – כיצד ניתן לחזות שמדובר בבעיה? ראשית כל, חשוב להבין את שפת הרכב. הרכב למעשה על ידי התקלות השונות שלו, מדבר אלינו. הוא מסמן לנו שמשהו לא בסדר ואם נדע לזהות את השפה שלו, נוכל לחסוך לעצמנו כסף והרבה כאבי ראש.
למשל: אם מצבר לרכב עושה בעיות חוזרות ונשנות בעת התנעת הרכב, ככול הנראה מדובר על בעיה שיש לפתור. אם למשל בזמן ההתנעה שומעים תקתוקים מוזרים, אם אורות הרכב אינם חזקים כמו פעם (דבר שבא לידי ביטוי בצורה גלויה מאוד כאשר מסתכלים בלוח השעונים), במידה והצופר חלש, הרדיו איננו חד או קופץ/מתנתק מדי פעם, כל אלו צריכים לגרום לנהג לומר לעצמו: "רגע, ככול הנראה אני צריך לפנות למוסך".
אז מה עושים? כיצד באמת ניתן לשמור על מצברים? ישנן מספר פעולות אותן ניתן לבצע ובכך להאריך את חייו של המצבר. לדוגמא: בעל הרכב יוצא לחופשה ארוכה ואיננו (מן הסתם) משתמש ברכבו. הדבר יכול לגרום לריקון המצבר (אשר מתמלא בזמן נסיעות), בכדי להימנע ממצב כמתואר להעיל יש לבקש מאדם קרוב מדי יומיים להתניע את הרכב ולנסוע עמו מספר דקות (רבע שעה לצורך העניין).
כמו כן, אחד הדברים החשובים שיש בכל הנוגע למצברים הוא כאשר ממלאים בהם מים אסור בשום פנים ואופן למלא מים רגילים מהברז (לדוגמא), אלא אך ורק מים מזוקקים. חשוב מאוד לשים לב לפרט הנ"ל ובעצם להיצמד להוראות היצרן בכל הנוגע לטיפול של המצבר. מים מזוקקים הם למעשה מים שנקיים ממלחים או מינרלים.
ליאת