אם אתם לא יודעים, רצוי מאוד שתדעו: אנו מבלים כשליש מחיינו בשינה ואם נתרגם נתון זה למספרים: אם אדם חי (בממוצע) תשעים שנה, כשלושים שנה מתוך התשעים הללו, הוא מבלה במיטתו בשינה.
כששומעים את הנתון הנ"ל, פתאום מחלחלת לנו קצת יותר העובדה שאנו חייבים לשמור על הגב שלנו, אנחנו חייבים את זה לוץ הרי שבלתי ניתן לבלות כל כך הרבה זמן בשינה ולא לדאוג שנישן על מזרון איכותי, כזה שניתן לסמוך עליו שהוא מספק עברנו את השינה האולטימטיבית.
מזרון – לבדוק על מה אנו ישנים
לאחר שהבנו את חשיבותו של המזרון בחיינו, הגיע הזמן שנלך אל החלק הפרקטי יותר, בחירת המזרון. לא תופתעו אם אומר ששוק המזרונים נחשב לשוק רווי מאוד בו ניתן למצוא סוגים רבים של מזרנים, חלק טובים יותר וחלק טובים פחות, חלק יקרים וכאלו שזולים יותר. חשוב להבין שלכל אדם יש סוג מזרון שיתאים באופן ספציפי למבנה עמוד השדרה שלו.
על מנת שלא להוציא סכום נכבד אודות מזרונים ולחוש, במידה מסוימת, שרוכשים "חתול בשק" יש לחפש אחר מזרנים המאפשרים "רכישת תקופת ניסיון". מדובר על מגמה שהולכת וגוברת בקרב חנויות ויצרני מזרונים רבים אשר הבינו ששכיבה של מספר דקות על מזרון איננה באמת מאפשרת ללקוח לקבל אינדיקציה ראויה – האם המזרון אותו אני עומד לרכוש אכן יתאים לי במהלך השנים הבאות.
בדיוק בשל סיבה זו מאפשרים ללקוחותיהם לקחת את המזרון שהם בוחרים ולבדוק אותו למספר ימים בבית. בדרך כלל תקופת הניסיון תמה אחרי כשבועיים. במידה המזרון אכן לא נוח ללקוח, הוא יכול לבוא מכוון מטרה הרבה יותר – האם הוא זקוק למזרון רך יותר או לחילופין האם עדיף לו לבחור במזרון קשה יותר מהמזרון שבחר קודם לכן.
עצה נוספת
חשוב להבין שרכישת מזרון/החלפתו של מזרון צריכה להתבצע אחת לכמה שנים כאשר הדבר המומלץ ביותר הוא לאחר כשש שנים (פחות או יותר). אז הגב כבר מתרגל לצורת המזרון, המזרון מאבד מאיכותו (בשל עייפות החומר, צמיגים שאינם חזקים כפי שהיו פעם וסיבות נוספות). סיבות אלו צריכות להניע את בעל המזרון הישן אל חנות הרהיטים כאשר מטרה אחת עומדת לנגד עיניו – לשמור על הגב שלו כמה שיותר.
ליאת