"מיטב" הוא הגוף הממונה מטעם צה"ל על שיבוץ המועמדים לשרות/התנדבות. בפגישתי עם סגן מפקד "מיטב", סא"ל מצליח יוסי,
שמעתי מהן אפשרויות שיבוץ אוטיסטים בצה"ל, השינויים בתפיסת צה"ל והיערכותו בשנה האחרונה (2013) בכל הנוגע לתהליך גיוס מתנדבים וכן על טיפול באוטיזם בשלבי הגיוס. נכחו בפגישה סגן טלי- סגנית רמ"ד מתנדבים וכן סגן ברק- האחראי על פרוייקט המצויינות לחיילים בעלי פרופיל 45.
סא"ל מצליח ממליץ להגיע מוכנים ביום ההתייצבות לצו הראשון, עם מירב האבחונים, לצורך קביעת הנתונים שילוו את המועמד לאורך שרותו, כגון קב"א. מועמד הזקוק להקלות יביא עימו אבחון דידקטי המאשר זאת ויקבלן במבחן הפסיכוטכני. למתגייסים על רצף אוטיזם 3 אפשרויות לטירונות, בהתאם להחלטת לשכת הגיוס: 1. טירונות כלל צה"לית, בניצנים או מחנה 80, בה המתגייס מקבל נשק, ושיבוצו בצה"ל נודע לו בסופה. 2. טירונות בת 5 שבועות ב"מחווה אלון", לחיילים בעלי צרכים מיוחדים עם נשק (נערכת 5 פעמים כל שנה). החייל מוזמן במהלך הטירונות לראיון לצורך שיבוצו. בסופה נבחרים חיילים חדורי מוטיבציה ויכולת אישית גבוהה לפרוייקט המצויינות שמוביל סגן ברק, ואפשר לשבצם לכל הקורסים, החל ממנהלה ועד למערך הטכני בצה"ל. 3. - טירונות בסמכות, לחיילים שאותרו על ידי חיל מסויים מלכתחילה (על סמך הישגיהם בלימודים או הציונים שקיבלו במדדים השונים בצו הראשון). הטירונות נערכת במקביל לקורס המכשיר אותם לעסוק בתפקיד העתידי, כגון תיכנות מחשבים.
במקרים שהפרופיל שנקבע הוא 21, ניתן פטור מגיוס לצה"ל, ואל הודעת הפטור מצורפת הזמנה להתנדבות. ניתן להגיש בקשה להתנדב במדור פרט, ולעקוב אחריה במוקד הפניות. לשאלתי לגבי מסורבלות תהליך ההתנדבות , נעניתי כי בשנה האחרונה התהליך יועל ונמשך כ-9 חודשים, על מנת לאפשר בדיקת כל תיק באופן פרטני על ידי ראש מחלקת בריאות הנפש. מועמד המתחיל את התהליך מיד במועד קבלת הפטור, ההחלטה באשר להתנדבות תתקבל מוקדם יותר.
בסיום פגישתנו צויין בפניי פרוייקט חדש של חיל המודיעין, "רואים רחוק", המיועד לאנשי הקשת האוטיסטית, המעניק הכשרה לפענוח תצלומי אויר.
www.otistim.co.il גילה