טעם בשר ומוצרים אחרים צצים יותר ויותר על שולחן ארוחת הערב של המערב ויותר כסף מעורב בנושא המזון, וכתוצאה מכך גבר והפך התיאבון של סין ליבוא תירס. המערב מאוד אוהב את התירס ואת שלל המוצרים שניתן להכין מקמח תירס כטורטיות, נאצו'ס וכו'. ההשפעה על שווקי מזון בעולם יכולה להיות עמוקה ביותר בעקבות השינוי.
העיתונות העולמית באיכות גבוהה והיא דורשת השקעה. במסגרת המדיניות של בייג'ינג, יבוא תירס יצר "עצמאות", יחד עם אורז וחיטה, וכבר צומצם למינימום, מאחר וסין הורידה את חסמי היבוא שלה בשנת 2001. שוק פולי הסויה, לעומת זאת, נפתח ליבוא כדי לשחרר קרקעות, וסין הפכה להיות היבואנית הגדולה בעולם של זרעים להפקת שמן. אבל סוחרי התירס בעולם מרגישים אופטימיים יותר מאחר והדרישה גוברת יותר ויותר להזנת בעלי החיים כך שהיא הביאה לעלייה מתמדת ביבוא תירס.
בטווח הארוך, סין, המייצגת כיום יותר מ -75 אחוזים מהסחר הימי העולמי בפולי סויה, גם תהפוך ליבואנית גדולה של תירס, אומר כריס מהוני, האחראי על החקלאות בגלנקור. שינוי הטון מבייג'ינג תומך בדעה זו. העיתונות העולמית באיכות גבוהה והיא דורשת השקעה גדולה יותר מבעבר. בשנה שעברה, שר החקלאות הסיני האן צ'אנגפו כתב במאמר כי סין לא תאפשר לעצמה להיות תלויה באספקה הזרה ותירס, "לא צריך להיות פולי הסויה השני".
לאחרונה, מר האן אמר כי יבוא תירס צריך לעלות בהדרגה על מנת לענות על ביקוש הזנה. אמנם 95 אחוזים של אספקה עצמית לא השתנה והיבוא אף גבר וגבר, "הנפח העולה של יבוא החיטה ופולי סויה עורר הרבה דיונים בשנה זו בין פקידים סיניים ואנליסטים על איך לחשוב מחדש על הרעיון של עצמאות", אומר פרד גייל, כלכלן בכיר במשרד חקלאות של ארה"ב.
שו קיוגינג, ראש המחלקה הכפרית בפיתוח של מועצת המדינה ומרכז מחקר בסין, אמר במסיבה בבייג'ינג בשבוע שעבר שהממשלה חושבת שסין יכולה לייבא 20 – 30 טונות של תירס בשנה כדי לכסות את המחסור באספקה בצמיחה. מר שו אמר לפייננשל טיימס "הצרכים שלנו הם עד התירס, מה שאומר שגם בעתיד נוכל לראות יבוא, אבל לא באותה המידה כמו סויה".