יום שמש יפה שכזה הוא יום אידאלי לפיצה משפחתית תוצרת בית
אל תרוצו ישר להזמין פיצה דומינוס או ללכת לSLICE PIZZA. הם אכן אופציות טובות אבל כאן זה שעור בישול ולא T.A
המתכון לבצק הוא מאד פשוט :
• 40 גרם שמרים
• כוס ורבע מים פושרים
• 1 כפית מלח
• 4 כוסות קמח
הוראות הכנה
• מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה
• מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ומתחילים ללוש לבצק. בשלב הראשון בקערה ובשלב השני על משטח מקומח. לשים ולשים עד שהבצק רך, חלק וגמיש.
• מחזירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת מטבח ומניחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. (חצי שעה)
ככל שלבצק יהיה יותר חמים ונעים כך הוא יתפח ויהיה לפיצה
הרוטב לפיצה הוא קל להכנה ואיכותי עד מאד
רשימת החומרים היא:
• קופסת עגבניות מרוסקות של טל וטרי
• שמן זית
• 3 שיני שום חתוכות לפרוסות
• בצל קצוץ
• מלח פלפל וסוכר
• עלי בזיליקום טרי
• עלי אורגנו טרי (בלית ברירה אפשר גם יבש
ולעבודה:
מחממים את השמן בסיר מוסיפים את הבצל ואחריו את השום, לאחר שאידיתם אותם קלות, הוסיפו את העגבניות והתבלינים ובשלו כחצי שעה.
הרוטב מוכן?
מרדדים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח - כל אחד מרדד אותו לפי העובי שהוא אוהב.
לאחר שהבצק מוכן הניחו אותו על תבנית או נייר אפייה
מרחו על הבצק שמן זית, פזרו את הרוטב, פזרו גבינת מוצרלה מגוררת מעורבת עם עמק או פרוסות מוצרלה טריה, פזרו עלים טריים של בזיליקום ואורגנו טרי - עד כאן מרגריטה!
תוספות נוספות:
בצל מטוגן עם מעט טימין
חצילים מטוגנים
עגבניות פרוסות
פפרוני או סלמי
אננס (כמה שיותר יותר טוב)
גבינה מלוחה
גבינת עיזים
רוקט טרי
זיתי קלמטה
פלפלים צבעוניים מטוגנים קלות בשמן זית
חברים יקרים, אין מתכון טוב מזה לערב שישי עם כוס יין אדום וחברים שיבואו לשטוף את הכלים.
המתכון לא ממש מסובך אז אל תרתעו!!!
אל תרוצו ישר להזמין פיצה דומינוס או ללכת לSLICE PIZZA. הם אכן אופציות טובות אבל כאן זה שעור בישול ולא T.A
המתכון לבצק הוא מאד פשוט :
• 40 גרם שמרים
• כוס ורבע מים פושרים
• 1 כפית מלח
• 4 כוסות קמח
הוראות הכנה
• מערבבים היטב את כל החומרים היבשים בקערה
• מוסיפים את השמן והמים בהדרגה ומתחילים ללוש לבצק. בשלב הראשון בקערה ובשלב השני על משטח מקומח. לשים ולשים עד שהבצק רך, חלק וגמיש.
• מחזירים את הבצק לקערה, מכסים במגבת מטבח ומניחים במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו. (חצי שעה)
ככל שלבצק יהיה יותר חמים ונעים כך הוא יתפח ויהיה לפיצה
הרוטב לפיצה הוא קל להכנה ואיכותי עד מאד
רשימת החומרים היא:
• קופסת עגבניות מרוסקות של טל וטרי
• שמן זית
• 3 שיני שום חתוכות לפרוסות
• בצל קצוץ
• מלח פלפל וסוכר
• עלי בזיליקום טרי
• עלי אורגנו טרי (בלית ברירה אפשר גם יבש
ולעבודה:
מחממים את השמן בסיר מוסיפים את הבצל ואחריו את השום, לאחר שאידיתם אותם קלות, הוסיפו את העגבניות והתבלינים ובשלו כחצי שעה.
הרוטב מוכן?
מרדדים את הבצק שתפח על משטח עבודה מקומח - כל אחד מרדד אותו לפי העובי שהוא אוהב.
לאחר שהבצק מוכן הניחו אותו על תבנית או נייר אפייה
מרחו על הבצק שמן זית, פזרו את הרוטב, פזרו גבינת מוצרלה מגוררת מעורבת עם עמק או פרוסות מוצרלה טריה, פזרו עלים טריים של בזיליקום ואורגנו טרי - עד כאן מרגריטה!
תוספות נוספות:
בצל מטוגן עם מעט טימין
חצילים מטוגנים
עגבניות פרוסות
פפרוני או סלמי
אננס (כמה שיותר יותר טוב)
גבינה מלוחה
גבינת עיזים
רוקט טרי
זיתי קלמטה
פלפלים צבעוניים מטוגנים קלות בשמן זית
חברים יקרים, אין מתכון טוב מזה לערב שישי עם כוס יין אדום וחברים שיבואו לשטוף את הכלים.
המתכון לא ממש מסובך אז אל תרתעו!!!
זמן הכנות:זמן בישול:סה"כ זמן הכנה:
I'm Karni Tomer, a food explorer. Get caught up in my culinary love-affair and join me on a mouth-watering adventure to discover Singapore gastronomic paradise.
What are you waiting for? Let's WOK 'n' STROLL!