אין ספק כי לימודי מנהל עסקים הינם ממגמות הלימוד המבוקשות ביותר לתואר ראשון, ואף יותר מכך עבור תואר שני. הביקוש הרב עולה על יכולתה של האקדמיה לספק מקומות פנויים, ומצריך ברירה קפדנית של מועמדים בעלי יכולות וכישורים המתאימים למקצוע קשה ומאתגר. מסיבה זו, תנאי הקבלה ללימודי התואר השני נחשבים בדרך כלל לגבוהים במיוחד, ונדרשת השקעה מרובה על מנת להגיע אל המגמה המבוקשת.
אפשרויות לימוד במנהל עסקים
כיום מוצעות לסטודנטים בישראל מגוון אפשרויות ללימודי תואר ראשון ושני במנהל עסקים, וזאת באוניברסיטאות, במכללות כלליות ובמכללות ייעודיות עבור לימודי מנהל עסקים. באופן כללי תנאי הקבלה גבוהים, אך מידתם משתנה בין המוסדות האקדמיים ובעיקר בין המכללות. לכן, חשוב לבדוק את תנאי הקבלה במספר מוסדות ולבחור באלו המציבים תנאים ריאליים עבורכם. יחד עם זאת, תנאי הקבלה אינם הקריטריון היחיד שיש להתחשב בו בעת בחירת מוסד הלימוד. עליכם לברר היטב לגבי כל נושא החשוב לכם כמו רמת הלימודים, איכות צוות ההוראה, מיקומו הגיאוגרפי של המוסד, עלות שכר הלימוד וכן האפשרות לקבל מלגות לימודים.
תנאי קבלה לתואר שני במנהל עסקים
אמנם תנאי הקבלה לתואר שני אינם עשויים מיקשה אחת, אך בדרך כלל הלימודים פתוחים בפני בוגרי תואר ראשון במנהל עסקים ובמקצועות נושקים כמו חשבונאות, כלכלה ומשפטים. על פי רוב נדרשים המועמדים נדרשים להציג ממוצע ציונים שמעל ל- 80 בתואר הראשון וציון עובר בפרק הכמותי במבחן GMAT, לצד מעבר של ראיון אישי. כמו כן, חלק ממקומות הלימוד דורשים ניסיון בפועל של כשלוש שנים בתחום.
תנאי קבלה לתואר ראשון במנהל עסקים
תנאי הקבלה לתואר ראשון במנהל עסקים כוללים לרוב ממוצע בגרויות שמעל ל- 85, וציון פסיכומטרי של 600 נקודות ומעלה. כמו כן, חלק מהמוסדות דורשים בגרות באנגלית ובמתמטיקה ברמה של ארבע יחידות, וציון של לפחות 185 בפרק האנגלית בפסיכומטרי. מאידך, קיימים מספר מוסדות שאינם מחייבים בציון פסיכומטרי, בעיקר עבור מועמדים שמעל גיל שלושים.
מוגש כשירות מטעם המרכז ללימודים אקדמיים