אני אוהבת להכין פילה דג, זו בד"כ מנה מהירה וטעימה. וכאשר כבר נמאס מהסלמון, אתם מוזמנים לנסות את הלברק. זה דג פחות נפוץ, ואולי פחות פופולרי מהסלמון, אבל הוא טעים לא פחות.
מצרכים ל-4 מנות:
2 פילטים גדולים של לברק נקיים
50 גרם חמאה
שן שום כתושה
1 בצל קטן קצוץ
1/2 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנטנות
1/4 כוס יין לבן יבש
50 גרם חמאה
1/2 כוס מים
מיץ מ-1/2 לימון
1/4 כף קורנפלור
1/2 כף עלי בזיליקום קצוצים
1/2 כף טרגון קצוץ
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח, פלפל
כף שקדים פרוסים וקלויים
אופן הכנה:
- קודם מכינים את הדג: רפדו תבנית בנייר והניחו בה את הדג. הכניסו לתנור שחומם מראש לכ-170 מעלות ל-8-7 דקות.
- בזמן שהדג בתנור טגנו מעט את הבצל והפלפל, והוסיפו גם את השום הכתוש. הוסיפו למחבת יין ומיץ הלימון, וכן מלח ופלפל.
- על מנת לקבל רוטב סמיך ועשיר, המיסו את הקורנפלור בחצי כוס מים והוסיפו למחבת. ערבבו והוסיפו פנימה גם את כל עשבי התיבול.
- הוציאו את הדג מהתנור והעבירו אותו למחבת עם הרוטב. כבו את האש, וכסו את המחבת כל מנת שהדג יספוג את טעמי הרוטב.
- העבירו לצלחת, פזרו מעל את השקדים והגישו לצד אורז לבן!
בתאבון!
/ / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / // / / / // / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / / / / / / / / / // / / / / / / / // / // / / / / / / / / / / / // / / / // / / / / / / / // / / /
פוליסמן אולגה