מה שאני אוהבת במתכון הזה הוא מהירות הכנה שלו, כל הסוד כאן הוא ברוטב, כי הכנת הדג מסתכמת הטיגון של כמה דקות.
אם אתם אוהבים אוכל אסיאתי, אתם פשוט חייבים לנסות את המתכון הזה בבית. רוטב קוקוס משתלב מצוין עם דג הלברק והתוצאה פשוט ללקק את האצבעות.
מצרכים:
4 פרוסות גדולות של פילה לברק
לרוטב:
1/2 כוס חלב קוקוס
1 שמנת לבישול
1/2 כוס יין לבן יבש
4 בצלצלי שאלוט קצוצים (אפשר להמיר גם בכרישה, אבל פחות מומלץ)
כפית משחת '' טום-יאם''(אפשר למצוא בכל חנות שבה יש מדף של מוצרים אסיאתיים)
3 כפיות ג'ינג'ר קצוץ דק (אפשר להשתמש גם בקוביות ג'ינג'ר של דורות)
כוס וחצי תרד טרי
2 שיני שום קצוץ
מלח ופלפל
2 כפות חמאה לטיגון
פטריות: 5 פטריות שיטאקה מושרות במים, 10 פטריות שמפיניון, 5 פטריות פורטובלו, 5 פטריות יער (הכל פרוס)
טיפ קטן: אם לא מצאתם את כל סוגי הפטריות שבמתכון, לא נורא, גם סוג אחד או שניים יעשה את העבודה
אופן הכנה:
1. ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים בצל, שום ופטריות ומערבבים.
2. מוסיפים למחבת את משחת ה''טום-יאם'' ומערבבים.
3. מוסיפים את היין הלבן, וכשהוא מתאדה לחצי מהכמות ההתחלתית, מוסיפים את השמנת וחלב הקוקוס ומבשלים כ-5-10 דקות עד לצמצום הרוטב.
4. מוסיפים התרד, מלח ופלפל, מערבבים ומכבים את האש.
5. הרוטב מוכן, וזה החלק היותר מסובך של המתכון. את הדג מכינים פשוט ע"י טיגון של כ-4-5 דקות מכל צד במחבת משונת היטב בחמאה או שמן.
6. מוציאים את הדג המוכן לצלחת עם הרוטב ומגישים עם כל תוספת שאתם אוהבים.
/ / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / // / / / / / / / / / / /
פוליסמן אולגה